Ajax mag invallers bedanken na nieuwe wanprestatie

Foto: Ajax mag invallers bedanken na nieuwe wanprestatie

Ajax is zondagavond tegen een nieuwe blamage aangelopen: op Het Kasteel gingen de Amsterdammers nét niet onderuit tegen een zwaargehavend Sparta (2-2). Tot overmaat van ramp viel spits Brian Brobbey, een lichtpuntje in dit gitzwarte seizoen, in de slotfase uit met een hamstringblessure.

Dubbelslag Arno Verschueren drukt Ajax nog dieper in problemen

Kopzorgen dus voor bondscoach Ronald Koeman, zo vlak voor de interlandperiode, maar die zorgen zijn nog niets vergeleken met de zorgen in Amsterdam. Na de spijkerharde nederlaag in Birmingham tegen Aston Villa afgelopen midweek was nu ook Sparta te sterk.

Na een half uur spelen opende Arno Verschueren de score namens Sparta, op aangeven van Koki Saito. Bij Ajax was basisklant Mika Godts de meest dreigende speler, maar echt grote kansen kwamen amper voort uit het overschot aan balbezit in Spangen.

Invallers Chuba Akpom en Steven Bergwijn redden Ajax (deels)

De genadeklap kwam vlak na rust door andermaal Verschueren, die net geen buitenspel stond en een harde voorzet van uitblinker Pelle Clement binnenliep langs de kansloze goalie Diant Ramaj.

Na een uur spelen zorgde invaller Chuba Akpom met een bijzonder fraaie kopbal uit een voorzet van Jordan Henderson, die bij absentie van Rensch en Sutalo achterin speelde, voor de aansluitingstreffer. En richting de blessuretijd stond de van een blessure teruggekeerde captain Steven Bergwijn op door op aangeven van mede-invaller Akpom nog de gelijkmaker binnen te prikken. Ahmetcan Kaplan pakte in minuut 94 nog een directe rode kaart voor het neertrekken van de doorgebroken Charles-Andreas Brym.

De gevolgen voor de ranglijst

En daardoor staat Ajax nu acht punten achter op nummer vier AZ, dat zondag wél won (0-4 bij FC Volendam). Sparta laat na sc Heerenveen op achterstand te zetten en deelt de tiende plek met de Friezen.

Scoreverloop: 1-0 (28′) Arno Verschueren, 2-0 (47′) Arno Verschueren, 2-1 (65′) Chuba Akpom, 2-2 (89′) Steven Bergwijn.

Vrees jij een ernstige blessure bij Brobbey?

  • Ja
  • Nee
190+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie