‘Ajax lijdt miljoenenverlies op Mikautadze’

Foto: ‘Ajax lijdt miljoenenverlies op Mikautadze’

Ajax gaat volgens L’Équipe een groot verlies lijden op Georges Mikautadze. De aanvaller staat op het punt om terug te keren bij FC Metz, dat naar verluidt een aanzienlijk lager bedrag betaalt dan Ajax een half jaar geleden deed.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Dramatische periode Mikautadze bij Ajax

De 23-jarige Georgiër blonk afgelopen voetbaljaar uit in Frankrijk en verdiende zo een transfer naar Ajax. Sven Mislintat legde als directeur voetbalzaken van Ajax maar liefst 16 miljoen euro op tafel om hem naar Amsterdam te halen. Het voorbije half jaar kwam hij echter niet verder dan 6 Eredivisie-duels (waarvan 2 wedstrijden in het basisteam) en 2 invalbeurten in de Europa League.

Mikautadze maakte in de wedstrijden bovendien geen enkel doelpunt. Het zorgde er niet alleen voor dat zijn zelfvertrouwen naar het nulpunt is gedaald, maar dat Ajax het eveneens niet meer in hem ziet zitten. John van ‘t Schip besloot hem daarom deze week in Amsterdam te houden om zijn terugkeer naar FC Metz af te ronden.

Bod van Mikautadze zorgt voor miljoenenverlies

Zijn voormalige werkgever wil hem dolgraag terug, al heeft het niet de financiële middelen om hem direct te kopen. Het is daarom de verwachting dat hij voor een half jaar op huurbasis naar FC Metz vertrekt, met een optie tot koop. Vergeleken met het uitgegeven bedrag krijgt Ajax echter een stuk minder voor hem terugbetaald.

Volgens het Franse medium is FC Metz bereid om 10 miljoen euro op tafel te leggen. Het zou betekenen dat Mikautadze in slechts een half jaar tijd 6 miljoen euro heeft gekost. Beide kampen zouden achter de schermen nog altijd in onderhandeling te zijn, waarbij het voor alle partijen het beste lijkt te zijn als Mikautadze Ajax vaarwel zegt.

Heeft Mikautadze de kwaliteiten voor Ajax?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
1243+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie