‘Ajax kondigt afscheid Blind aan’

Foto: ‘Ajax kondigt afscheid Blind aan’

Ajax kan terugkijken op een teleurstellende Champions League-campagne meent De Telegraaf. De Amsterdammers wonnen weliswaar tweemaal van Rangers FC, maar werden in alle wedstrijden tegen Liverpool en Napoli volkomen kansloos gelaten. En dat is juist wat blijft hangen stelt de krant.

Volgens de ochtendkrant stelden de overwinningen tegen de Schotten niet veel voor. “De ploeg van Giovanni van Bronckhorst gaat de boeken in als de slechtst presterende club ooit in de groepsfase van de Champions League: puntloos met een doelsaldo van min twintig. Het kan Gio zomaar de kop kosten in Glasgow ondanks het bereiken van de Europa League-finale in mei.”

Daley Blind

Ajax moet zich dan ook geen zand in de ogen laten strooien door het resultaat in Schotland met het oog op de topper tegen PSV. Daarbij is het volgens de krant interessant of Owen Wijndal op tijd fit genoeg zal zijn voor zondag. De verdediger raakte geblesseerd en werd opmerkelijk genoeg vervangen door Devyne Rensch. Daley Blind mocht de hele wedstrijd toekijken, wat volgens De Telegraaf voor een interessante wending kan zorgen. “Los van wat zich precies op de bank afspeelde, kan het zijn dat zich in Glasgow onverwacht het afscheid aankondigde van Daley Blind als Ajacied. Een dag nadat Mohamed Ihattaren de zak kreeg. Diens terugkeer naar Juventus zat al langer in de pijplijn.”

De Telegraaf stelt dan ook dat Schreuder een gevaarlijke beslissing heeft genomen door Blind te passeren. “Door Blind te passeren, heeft Schreuder de boel op scherp gezet in Amsterdam. De international beleeft een dramatisch seizoen, maar hoefde evenals aanvoerder Dusan Tadic nooit te vrezen voor zijn basisplaats. Nu heeft Schreuder, die door het handhaven van Blind en Tadic zwaar onder vuur lag, de status aparte van de verdediger opgeheven. Blind zal echter nooit genoegen nemen met een een rol als reserve. Schreuder kan deze strijd alleen winnen als hij zonder Blind resultaten boekt met Ajax. In iedere andere situatie moet Schreuder vrezen. Daarmee staat de druk er vol op voor Ajax in de kraker tegen PSV.”

Ajax
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 6 november 2022 16:48.

Moet Ajax na dit seizoen afscheid nemen van Blind?

  • Ja, die heeft zijn beste tijd gehad
  • Nee, gewoon erbij houden, maar niet meer opstellen
  • Nee, is een belangrijke basisspeler
25575+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie