Ajax heeft Henderson-boodschap voor PSV

Foto: Ajax heeft Henderson-boodschap voor PSV

Ajax neemt het zaterdagavond op tegen Heracles Almelo. Trainer John van ‘t Schip heeft de mogelijkheid om in die wedstrijd Jordan Henderson te laten debuteren voor de Amsterdammers. De 33-jarige Engelsman heeft zijn werkvergunning binnen en trainde deze week ook al mee met de groep. Toch denkt Ajax-watcher Mike Verweij dat Van ‘t Schip Henderson gaat sparen voor de thuiswedstrijd tegen PSV.

Van ‘t Schip twijfelt over inzetten Henderson

“We moeten bekijken in hoeverre hij een gedeelte kan spelen of helemaal niet. Dat is iets wat we nog gaan beslissen”, vertelde Van ‘t Schip vrijdag op de persconferentie, waarmee de oefenmeester een rookgordijn optrok over het wel of niet meespelen van de middenvelder.

Henderson is echter nog niet helemaal topfit, waardoor Verweij in De Telegraaf stelt dat Van ‘t Schip Henderson niet wil blootstellen aan het kunstgras, maar een week later zijn debuut wil laten maken tegen PSV. Dat Henderson een week langer nodig is, is volgens Verweij ook niet vreemd. Dat bevestigde ook Van ‘t Schip op de persconferentie. “Jordan heeft vlak voor de jaarwisseling zijn laatste volledige wedstrijd gespeeld in Saoedi-Arabië. Daarna hadden ze een break en is hij een tijdje in Engeland geweest. Hij is nu dus een maand zonder wedstrijdritme, plus het feit dat hij een tijdje niet in groepsverband had getraind.”

Komst Henderson heeft impact op Ajax

Van ‘t Schip zag wel dat Henderson direct een goede indruk heeft gemaakt op de trainingen bij Ajax deze week en zag direct de impact van de komst van de Engelsman. “Ik denk dat het voor de groep heel mooi en belangrijk is dat we zo’n speler hebben kunnen binnenhalen. We hebben de afgelopen maanden vaker besproken dat de balans een beetje scheef is, onder meer met de leeftijden. Dat is nu nog steeds zo, maar met het binnenhalen van Jordan voel je gelijk dat we er iemand bij hebben die ons een stapje verder kan helpen in de kleedkamer en op het veld. Natuurlijk moet alles in de praktijk nog gaan blijken, maar zijn cv zegt natuurlijk alles.”

Denk jij dat Van ‘t Schip Henderson laat debuteren tegen Heracles?

  • Ja
  • Nee
687+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie