Ajax gewaarschuwd: “Kijken met schuin oog naar de vijfde plaats”

Foto: Ajax gewaarschuwd: “Kijken met schuin oog naar de vijfde plaats”

Voor Sontje Hansen wacht er zondag een pikant weerzien met zijn oude club Ajax. De 21-jarige aanvaller ruilde Amsterdam afgelopen zomer in voor Nijmegen, maar heeft vooralsnog moeite om de hoge verwachtingen waar te kunnen makken. Vorige week zakte de aanvaller door de ondergrens tegen RKC Waalwijk en werd hij na een helft spelen al gewisseld. Tegen Ajax hoopt hij te kunnen laten zien waarom NEC hem heeft gehaald.

Hansen wil Ajax-niveau waarmaken bij NEC

Hansen vertelt in gesprek met De Gelderlander dat hij beseft dat er het één en ander van hem wordt verwacht na zijn komst van Ajax. “Soms vergeet ik dat ik bij Jong Ajax heb gespeeld en niet in Ajax 1. En dan ben ik de laatste drie jaar bij Jong Ajax ook nog eens niet zoveel in actie gekomen. Ik leg de lat hoog voor mezelf en dat is misschien niet altijd even realistisch. Het niveau bij NEC is stukken hoger dan bij Jong Ajax. Maar ja, alleen al de naam Ajax brengt verwachtingen met zich mee en daar moet ik mee dealen.”

De buitenspeler zegt veel inspiratie te halen uit beelden van topvoetballers. “Als ik op mijn telefoon zit, kijk ik vaak filmpjes van Neymar en Dembélé. Om daarvan te leren en gemotiveerd te raken. Natuurlijk hoop ik ooit ook zo goed te worden. Dankzij Dembélé probeer ik ook met mijn linkervoet te dribbelen. Neymar is meer een mooie speler. Verdedigers houden er niet van als je als aanvaller onvoorspelbaar bent. De beelden analyseer ik voor mezelf en daar ga ik mee aan de slag op de training.”

Hansen wil schitteren tegen Ajax

Hansen hoopt zondag tegen Ajax weer zijn vorm terug te vinden en hoopt ook het verschil met de Amsterdammers op de ranglijst te kunnen verkleinen. “Ik hoop dat Ajax zich snel herpakt, maar zondag nog even niet. Wij kijken nog altijd met een schuin oog naar die vijfde plaats. Ik krijg vaak te horen dat ik in dit Ajax sowieso zou spelen. Dat zou kunnen, maar ik zit nu bij NEC. Ik heb er geen spijt van dat ik mijn contract bij Ajax niet heb verlengd. Het is achteraf makkelijk praten. Ik was een beetje emotioneel bij mijn afscheid, maar ik heb het onwijs naar mijn zin bij NEC.”

Is Sontje Hansen een aanwinst voor NEC?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
201+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie