‘Ajax gaat los op zomertransfermarkt’

Foto: ‘Ajax gaat los op zomertransfermarkt’

Ajax presenteerde donderdag Jordan Henderson als nieuwe aanwinst, maar lijkt voorlopig nog niet klaar op de transfermarkt. Ook op uitgaand gebied staat er nog het een en ander gebeuren weet Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen. Onder meer miljoenenaankoop Carlos Forbs zou op de nominatie staan om te vertrekken. Daarnaast hoopt Ajax komende zomer nog een paar routiniers aan te kunnen trekken.

Beweging rondom Forbs

“Ik denk dat er nog wel wat spelers vertrekken”, vertelt Jansen in de Pak Schaal Podcast. “Er is wel wat beweging. Rondom Forbs, en een andere speler is er wat beweging. Maar dat is ook afhankelijk van de jongens zelf. Tegelijkertijd is deze selectie ook niet zo breed”, waardoor Jansen stelt dat er mogelijk ook niet heel veel ruimte is voor uitgaande transfers.

Ajax wil leiders aantrekken

Ajax nam al wel afscheid van Georges Mikautadze, die op huurbasis terugkeerde bij FC Metz, maar komende zomer lijken de Amsterdammers echt te gaan renoveren. Algemeen Dagblad-journalist Johan Inan stelt dat Ajax na Henderson dan nog één of twee leiders wil aantrekken. “Ze hebben natuurlijk in 2018 meegemaakt hoe Dusan Tadic en Daley Blind werden binnengehaald als de nieuwe leiders. Veel spelers trokken zich aan die twee op. Daar wil Ajax weer naartoe.”

Daarmee hoopt Ajax volgens Inan weer terug te keren op het hoogste niveau. “Ze willen de ploeg sturing en houvast geven door routiniers aan te trekken. Dat is ze met Henderson gelukt en wat ik hoor is dat er in de zomer misschien nog één of twee bijkomen, zodat de wederopstanding echt gestalte gaat krijgen.”

Moet Ajax Forbs verkopen?

  • Ja, voegt niets toe
  • Nee, die komt er nog wel
2881+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie