‘Ajax-flop opnieuw in crisis’

Foto: ‘Ajax-flop opnieuw in crisis’

Georges Mikautadze is van de ene in de andere crisis terechtgekomen. Waar de Georgische spits bij Ajax nauwelijks speeltijd kreeg en de prestaties ook nog eens slecht waren, daar is dat laatste ook het geval bij FC Metz. Mikautadze keerde op huurbasis terug bij zijn oude werkgever, waar supporters nu het ontslag van trainer László Bölöni eisen vanwege de slechte resultaten.

Mikautadze van Ajax-crisis naar Metz-crisis

Ajax kocht Mikautadze afgelopen zomer voor veel geld van Metz, maar de spits kon in Amsterdam geen potten breken. Daarop klopte Metz in de winterse transferperiode aan om de spits terug te huren van Ajax. In Frankrijk loopt het echter ook niet van een leien dakje, Metz won sinds november vorig jaar al geen wedstrijd meer.

Ook afgelopen weekend slaagde Metz er weer niet in om te winnen. Mikautadze kwam wel tot scoren, maar zag zijn ploeg met 1-2 onderuit gaan tegen Olympique Lyon. Door de slechte resultaten staat Metz inmiddels op plek zeventien, onder de degradatiestreep. Uit de laatste tien wedstrijden werd slechts één schamel puntje gehaald.

Ontslag Bölöni geëist

De supporters van Metz roepen dan ook massaal om het ontslag van Bölöni, die de club vorig jaar nog naar het hoogste niveau van Frankrijk loodste. Na een goed begin van de competitie dit jaar werd het contract van de oefenmeester zelfs nog verlengd tot medio 2025. Hoewel de supporters massaal roepen om het ontslag van Bölöni, daar stelt L’Équipe dat die oproep weinig zin zal hebben gezien Metz daar volgens het medium de financiële middelen niet voor heeft.

Mikautadze speelde sinds zijn terugkeer naar Metz mee in zes wedstrijden en kwam daarin twee keer tot scoren. De aanvaller heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2028. Ajax legde in de zomer maar liefst een bedrag van zestien miljoen euro neer voor de Georgiër.

Moet Ajax Mikautadze komende zomer verkopen?

  • Ja, voor elk willekeurig bedrag
  • Ja, alleen voor de juiste prijs
  • Nee, moet de kans krijgen
955+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie