Ajax dankzij Kudus bijna zeker van Europa League

Foto: Ajax dankzij Kudus bijna zeker van Europa League

Ajax staat met anderhalf been in de groepsfase van de Europa League. De Amsterdammers hadden donderdagavond geen kind aan de Bulgaarse kampioen PFK Ludogorets Razgrad: 1-4.

Amsterdammers winnen ruim in Bulgarije

Trainer Maurice Steijn liet Branco van den Boomen in Razgrad buiten zijn basisteam. Kenneth Taylor begon net als Steven Berghuis op het middenveld, waar Owen Wijndal als linksback werd opgesteld. Voorin koos de technische staf opnieuw voor aanvoerder Steven Bergwijn, Brian Brobbey en de gewilde Mohammed Kudus.

Een week voor de Europese transferdeadline dreigt Kudus nog altijd te worden weggekocht, maar in Bulgarije stond hij ‘gewoon’ aan de aftrap. De Ghanees faalde niet. Op aangeven van Devyne Rensch, die de bal veroverde, schoot de middenvelder annex aanvaller de 0-1 tegen de touwen. Kort daarna liet hij doelman Sergio Padt nogmaals kansloos na een bekeken pass van Taylor.

Ajax ondervond in de eerste helft nauwelijks problemen in deze heenwedstrijd. Nog voor het rustsignaal werd de wedstrijd gevoelsmatig in het slot gegooid. Na een van richting veranderde voorzet van Wijndal knikte Brobbey de 0-3 tegen de touwen.

Hattrick voor Kudus

In de tweede helft liep Ajax dankzij opnieuw Kudus uit naar 0-4. De smaakmaker werkte de bal eenvoudig het verlaten doel binnen, na goed voorbereidend werk van Carlos Forbs en Bergwijn. Rond zijn derde doelpunt van de avond kreeg ook Ludogorets een aantal uitstekende kansen om tot scoren te komen, maar het was vooral aan doelman Jay Gorter te danken dat de thuisploeg daar niet in slaagde.

Een ‘cadeautje’ bezorgde Ludogorets alsnog de eretreffer. Jorrel Hato beroerde de bal binnen het strafschopgebied met de hand, waardoor de scheidsrechter van dienst meteen naar de penaltystip wees. Gorter dook ondanks een irritante laserstraal de goede hoek in, maar kon de inzet van Olivier Verdon niet pareren: 1-4.

Scoreverloop: 0-1 (16′) M. Kudus, 0-2 (18′) M. Kudus, 0-3 (40′) B. Brobbey, 0-4 (50′) M. Kudus, 1-4 (70′) O. Verdon (strafschop)

Gaat Ajax dit seizoen ver komen in Europa?

  • Ja
  • Nee
151+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie