Afl. 8 podcast Twee Viertje: ‘Ajacied heeft de draaischijf van een Boeing’

Foto: Afl. 8 podcast Twee Viertje: ‘Ajacied heeft de draaischijf van een Boeing’

Als Ajax verliest krijgt Daley Blind vaak de zwartepiet toegeschoven, maar is dat wel terecht? Niet helemaal, vindt Aad de Mos, al ziet onze voetbalkenner natuurlijk óók wel dat het niet zo lekker loopt bij de ervaren Ajacied…

In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl laat De Mos zich uit over de mindere prestaties van de multifunctionele voetballer, die gruwelijk in de fout ging in het Champions League-duel met Napoli, waardoor invaller Victor Osimhen makkelijk kon scoren… “Je ziet dat ook hij natuurlijk lijdt onder het verlies van zoveel goede spelers. Het team moet nog een beetje settelen en dat kost natuurlijk ook tijd. En er wordt van hem natuurlijk ook nog gevraagd dat hij leiding geeft, dat gaat niet altijd samen. Dat kan alleen als je zelf goed speelt…”

De oud-coach van onder meer Vitesse en KV Mechelen vervolgt: “Als je zelf goed in je vel zit heb je tijd over om andere dingen te doen, maar als je niet goed in je vel zit wordt dat natuurlijk een hele gevoelige zaak. En hij leest natuurlijk ook alles, hij alles wat er over hem gezegd wordt. En dat is allemaal niet altijd terecht, vind ik. Ik denk dat hij het beste tot zijn recht gaat komen bij het Nederlands elftal.”

Boeing

Op enig moment besloot trainer Alfred Schreuder om Blind en Bassey van positie te laten wisselen: “Dat vind ik helemaal niks. Bassey: voordat hij gedraaid is als centrale verdediger is er een dag voorbij en voordat hij gedraaid is als linksback is het nog erger, die heeft de draaischijf van een Boeing.”

Twee Viertje met Aad 

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van SoccerNews.nl: Twee Viertje met Aad. In de podcast, waarvan het tweede seizoen inmiddels afgetrapt is, laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over het laatste voetbalnieuws, actuele wedstrijden en natuurlijk randzaken!

Heb jij weleens medelijden met Blind?

  • Ik wel
  • Ik niet
44+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie