Afellay tipt PSV-talent: “Moet God op zijn blote knieën bedanken”

Foto: Afellay tipt PSV-talent: “Moet God op zijn blote knieën bedanken”

Isaac Babadi mocht tegen FC Volendam weer eens opdraven bij PSV met een invalbeurt, maar heeft nog altijd niet zijn contract verlengd bij de Eindhovenaren. Dat tot onbegrip van Ibrahim Afellay, die stelt dat de talentvolle middenvelder bij PSV de perfecte omstandigheden heeft om zich verder te ontwikkelen.

Babadi maakt indruk

Babadi had met een doelpunt een aandeel in de 1-5 overwinning op Volendam en toonde bij vlagen ook zijn enorme potentieel. Afellay vertelde aan tafel bij Studio Voetbal dat het hem goed deed om Babadi weer in actie te zien voor PSV. “Ik word er vrolijk van dat Babadi weer speelminuten heeft gemaakt. Het is een geweldig talent, dat nadrukkelijk op de deur klopt. Het oogt allemaal supermakkelijk, zoals hij voetbalt. Hij creëert altijd tijd en ruimte voor zichzelf, omdat hij één met de bal is. Het is een genot om naar te kijken.”

Een basisplaats lijkt nog niet in het verschiet te liggen voor Babadi, maar volgens Afellay is dat niet zo gek. “PSV heeft de luxe dat ze verschrikkelijk veel goede spelers hebben. Deze jongen is nog zo jong en heeft in het begin van het seizoen al de nodige minuten gemaakt.” Dat het daarna wat minder ging vindt de voetbalanalist niet zo vreemd. “Het is niet gek voor een jonge speler om daarna een terugslag te krijgen.”

PSV perfect voor Babadi

“Nu hoor je dat hij zijn contract niet verlengd heeft. Maar deze jongen speelt bij een geweldige club en heeft genoeg om voor te spelen”, vervolgde de voetbalanalist. Hij kan een voorbeeld nemen aan de weg die Saibari heeft bewandeld: die brak door en is nu basisspeler. Babadi heeft een trainer (Peter Bosz, red.) die niet schroomt om jonge spelers voor de leeuwen te gooien. Je hebt van die goudzoekers om zo’n jongen heen, maar hij moet gewoon zijn contract verlengen.”

Volgens Afellay is het belangrij dat zijn ‘omgeving’ hem stimuleert om bij te tekenen. “Als hij niet speelt bij PSV 1, kan hij zich op een goed niveau ontwikkelen bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Als je zo’n geweldig contract voorgeschoteld krijgt bij PSV – ik neem aan dat hij niet naar de voedselbank hoeft, want het zijn serieuze bedragen die zulke jongens verdienen – dan moet je God op je blote knieën bedanken, dat contract tekenen en jezelf ontwikkelen. Hij gaat nu al bakken met geld verdienen en hij is een kwaliteitsspeler, dus nog meer geld komt later wel. Het belangrijkste is dat hij zich nu ontwikkelt.”

Moet Babadi bijtekenen?

  • Ja, dat zou verstandig zijn
  • Nee, hij kan beter vertrekken
227+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie