AD: Ajax overweegt aantrekken Weghorst

Foto: AD: Ajax overweegt aantrekken Weghorst

Technisch directeur Alex Kroes overweegt het aantrekken van Wout Weghorst, zo meldt het Algemeen Dagblad. Het betekent slecht nieuws voor FC Twente, dat al een tijdlang bezig is om hem te halen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Interesse Ajax in Weghorst

Ajax probeert aan het begin van de transferperiode geld te genereren, waarbij de verkoop van Chuba Akpom een serieuze optie is. Niet alleen zorgt die ervoor dat er in de salarishuishouding extra ruimte te vinden is, ook levert de aanvaller naar verwachting een hoge transfersom op.

Bij het vertrek van Akpom wil Ajax een extra spits halen en daarvoor heeft het Weghorst op het lijstje staan. De Oranje-international is na zijn vertrek bij TSG Hoffenheim zoekende en kan dan met Brian Brobbey strijden voor de spitspositie. Kroes verwacht dat hij een grote bijdrage kan leveren.

Hoewel hij snapt dat Weghorst geen typische Ajax-spits is, denkt Kroes dat hij weldegelijk belangrijk kan zijn. Zo vindt hij het cruciaal dat er meer Nederlanders in de selectie komen. Daarnaast wil hij meer routine in de ploeg en kan Weghorst zowel op het veld als in de kleedkamer zijn ervaring meebrengen.

FC Twente blijft hopen op deal

Voorlopig blijft FC Twente hopen op zijn komst. Weghorst sprak in het verleden al meermaals zijn liefde voor de club uit Enschede uit en de nummer 3 van vorig jaar ziet hem graag komen. Tot een akkoord leidde het nog altijd niet, waardoor Ajax de komende periode haar kansen ruikt.

Interview met Wout Weghorst na Nederland – Canada

SoccerNews sprak na Nederland – Canada met Weghorst over zijn reserverol bij Oranje: “Ik hoopte op meer”

Past Weghorst bij Ajax?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie