‘Aanvaller forceert vertrek bij Ajax’

Foto: ‘Aanvaller forceert vertrek bij Ajax’

Valentijn Driessen weet het zeker: Georges Mikautadze keert deze zomer niet meer terug bij Ajax. Volgens Valentijn Driessen is de Georgiër helemaal klaar met de club uit Amsterdam.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Valentijn Driessen ziet vertrekwens Georges Mikautadze

Mikautadze maakte medio 2023 de overstap van FC Metz naar Ajax, maar speelde in zijn eerste half jaar nauwelijks. Om die reden vertrok de aanvaller in de winterse transferperiode op huurbasis naar zijn oude club. In Frankrijk is hij inmiddels weer helemaal opgebloeid.

In L’Équipe haalde Mikautadze onlangs hard uit naar Ajax. Niet alleen beklaagde hij zich over het feit dat de club hem een aantal maanden in een hotel liet zitten, maar ook zou er sinds zijn huurdeal geen contact meer zijn geweest. Ajax-watcher Mike Verweij noemt dit ‘één van onze stokpaardjes’. “De opvang en begeleiding van spelers kan en moet zoveel beter bij Ajax”, luidt zijn reactie in de podcast Kick-Off.

Waar Verweij verwijten maakt richting Ajax, daar denkt Driessen daar heel anders over. “Het zijn allemaal volwassen gasten, die zitten te janken. Daar word ik zo moe van. Die zielenpoten man…” Volgens hem speelt er iets anders. Waar die Mikautadze mee bezig is, en dat begrijp ik ook wel, is dat hij Ajax heel erg zwart aan het maken is. En er klopt helemaal geen klote van. Maar hij wil een transfer afdwingen.”

“Ajax vraagt nu misschien nog te veel, dus om die prijs naar beneden te duwen gaat hij dit soort dingen zeggen, zodat een terugkeer nauwelijks mogelijk is”, aldus Driessen. Verweij gaat wel mee in het verhaal van de verhuurde aanvaller. “Je kan het allemaal belachelijk maken, maar als Akpom het zegt, Mikautadze, Álvarez, Cerny…”

Eens met Driessen?

  • Ja
  • Nee
252+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie