Rik Elfrink

Rik Elfrink is een journalist van het Eindhovens Dagblad en het Algemeen Dagblad. Hij schrijft hoofdzakelijk over ontwikkelingen bij PSV.

Elfrink werd geboren in St. Isidorushoeve, in de buurt van Enschede. In zijn jeugd was hij zelf een fanatiek voetballer, maar FC Twente en Heracles Almelo konden niet op zijn steun rekenen. “Ik was vooral onder de indruk van PSV. Een geweldig team destijds”, vertelde Elfrink in 2019 aan TC Tubantia. “Ben daarna gaan wielrennen. Ik werd Nederlands kampioen voor B-amateurs, dat was in 1998. Werd zevende bij het NK tijdrijden in Markelo. Ik kon best een aardig stukje fietsen.”

Elfrink volgde een VWO-opleiding in Haaksbergen en studeerde Nederlands recht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij kwam terecht bij Rabo Nederland in Eindhoven, waar hij als twintiger lokale Rabobanken moest adviseren over juridische zaken (‘het ging soms om miljoenen’). Elfrink raakte eveneens geboeid door de journalistiek en dat leidde ertoe dat hij in de weekenden op freelancebasis voor het Eindhovens Dagblad verslag deed van wielerkoersen.

Rik Elfrink (rechts) met Toon Gerbrands (midden)

PSV-watcher

In 2004 werd Elfrink vast in dienst genomen door het Eindhovens Dagblad, waar hij op de economieredactie terecht kwam. In die periode schreef de journalist hoofdzakelijk over twee grote bedrijven in de regio: Philips en ASML. Na bijna zeven jaar kreeg Elfrink de kans om te verhuizen naar de sportredactie. De geboren Tukker schrijft sindsdien hoofdzakelijk over alle relevante zaken bij PSV. Hij volgt de A-selectie en Jong PSV op de voet, waardoor hij regelmatig primeurs brengt over de Eindhovense club.

Namens het Eindhovens Dagblad neemt Elfrink wekelijks een video-item op met voetbalanalist Aad de Mos. Ook verschijnt hij regelmatig voor de camera van ESPN om PSV-gerelateerde zaken door te nemen.

Laatste update: 16 juni 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie