Martijn van Zijtveld

Martijn van Zijtveld is een Nederlandse voetbalcommentator en sportverslaggever. Zijn stem is onder meer te horen op ESPN en Ziggo Sport.

Van Zijtveld zag op 13 juni 1985 het levenslicht in Hilversum. Hij is een zoon van Cees van Zijtveld, die 45 jaar lang als radio-dj werkzaam was. Zijn jongere zus Carlijn van Zijtveld is actrice.

Van Zijtveld begon op het Gemeentelijk Gymnasium te Hilversum en studeerde vervolgens geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), waar hij zich specialiseerde in sportgeschiedenis. Van Zijtveld studeerde in 2012 af met een masterscriptie over de opkomst van het Oranje-legioen.

Mediacarrière

Na zijn studie werd Van Zijtveld in dienst genomen door Southfields. Hij mocht onder meer commentaar geven bij Eerste Divisie-samenvattingen op SBS6. Op dit moment is Van Zijtveld werkzaam bij ESPN, Ziggo Sport en Veronica. Zijn stem is zodoende te horen bij wedstrijden uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Champions League, Europa League en buitenlandse topcompetities.

Van Zijtveld geeft niet alleen commentaar bij voetbalwedstrijden. Sinds 2017 fungeert hij tevens als commentator bij RTL7, waar hij verslag doet van het darten.

Arsenal-supporter

Van Zijtveld staat bekend als supporter van de Premier League-club Arsenal. Met Rens Hendriks hij een Nederlandstalige podcast gestart over de Londenaren: de ArseNL Podcast. Ook schuift hij regelmatig aan in FC Buitenland van FC Afkicken.

Laatste update: 12 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie