Koert Westerman

(Pro Shots)

Koert Westerman is een Nederlandse sportpresentator en commentator. Momenteel is hij onder meer te bewonderen op sportzender ESPN.

Westerman werd op 21 december 1964 geboren in Rotterdam. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde hij Nederlandse Taal- en Letterkunde. Later werd hij woordvoerder, communicatiestrateeg, copywriter en communicatie-adviseur.

Journalistieke carrière

Als beeldbandredacteur begon Westerman zijn carrière in de media bij Sport 7. De ambitieuze zender sneuvelde al snel, waarna hij voetbalverslaggever werd namens SBS6. Later werd hij presentator/commentator van RTL 7. Voor de commerciële zenders deed Westerman onder meer verslag van Domino Day en verschillende sporten, waaronder darten en boksen.

Bij wedstrijden uit de Eredivisie en een aantal andere competities brengt Westerman sinds augustus 2009 een bekend stemgeluid. In die tijd werkte hij voor Eredivisie Live, dat later FOX Sports kwam te heten. Tegenwoordig draagt de sportzender de naam ESPN. Westerman doet ook steevast verslag van de wedstrijden van FC De Rebellen, waaronder het jaarlijkse evenement De wedstrijd van je leven.

Westerman, die sinds 2021 verbonden is aan de politieke partij Code Oranje, is eveneens actief voor Viaplay. Hij doet hier net als bij RTL verslag van het darten. Samen met Jacques Nieuwlaat heeft de commentator een eigen YouTube-show over deze sport (‘Double Trouble Dartscast’).

Ook als schrijvend journalist heeft Westermann ervaring opgedaan. Zo schreef hij voor weekblad Voetbal International. In die hoedanigheid werkte hij samen met Johan Derksen, die vooral furore maakte in talkshows à la Vandaag Inside. Westermann heeft hier enige tijd aan meegewerkt.

Laatste update: 3 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie