Gianluca Di Marzio

Gianluca Di Marzio is een Italiaanse voetbaljournalist. Hij heeft vooral naam gemaakt in het internationale voetbal middels transferprimeurs.

Di Marzio werd op 28 maart 1974 geboren in het Italiaanse Castellammare di Stabia. Hij is een zoon van Gianni en Di Marzio. Zijn vader speelde voor de bescheiden club Juve Stabia en was later werkzaam voor onder meer Juventus, Napoli, Palermo, Genoa en Queens Park Rangers. Hij bouwde onder meer een goede relatie op met de Argentijnse voetballegende Diego Maradona.

In Italië geldt Di Marzio als ‘vader’ op het gebied van transfernieuws. Fabrizio Romano, misschien wel de meest bekende transferjournalist ter wereld, is een leerling van hem. Di Marzio is zelf werkzaam voor het Italiaanse Sky Sport als buitenlandse correspondent en heeft een eigen website waar voetbalfans terecht kunnen voor laatste ontwikkelingen op de transfermarkt.

Di Marzio studeerde journalistiek op de Universiteit van Padua. Zijn journalistieke carrière ging van start bij Padova Calcio en Telepiu. In 2004 maakte de voetbaljournalist de overstap naar Sky Sports, waar hij onder meer verslag deed van de Italiaanse Serie A. Gaandeweg kreeg Di Marzio steeds meer ingangen binnen de voetbalwereld en daarmee bouwde hij een betrouwbare reputatie op.

Laatste update: 19 mei 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie