Loizos Loizou

Leeftijd: 20

Het laatste nieuws over Loizos Loizou

Loizos Loizou is een Cypriotische rechtsbuiten. De international van Cyprus maakte in januari 2024 op huurbasis de overstap van Omonia Nicosia naar sc Heerenveen.

  • Loizou speelt momenteel voor sc Heerenveen
  • De aanvaller is gehuurd van Omonia Nicosia
  • Hij won één landstitel, één supercup en twee bekers in Cyprus
  • Loizou debuteerde in 2020 als Cypriotisch international

Clubcarrière

Loizou werd op 18 juli 2003 geboren in Kokkinotrimithia, niet ver van de Cypriotische hoofdstad Nicosia. De linksbenige aanvaller doorliep de jeugdopleiding van Omonia Nicosia, waar hij op 11 mei 2019 zijn debuut maakte in de competitiewedstrijd tegen APOEL Nicosia (1-2 nederlaag). Zijn eerste doelpunt als profvoetballer volgde op 22 februari 2020 in de met 3-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Enosis Neon Paralimniou.

Kampioen van Cyprus

In het seizoen 2020-2021 beleefde Loizou zijn definitieve doorbraak bij Omonia Nicosia. Zijn rendement bleef met twee doelpunten en drie assist weliswaar achter, maar met 36 officiële wedstrijden werd de dribbelaar wel een vaste waarde in de A-selectie. Hij had daarmee een aandeel in het kampioenschap van 2021. Met de Cypriotische club speelde Loizou ook mee in de Europa League-wedstrijd tegen PSV (4-0 nederlaag).

Loizou speelde in de seizoenen 2021-2022 en 2022-2023 meer dan veertig wedstrijden voor Omonia Nicosia. In dat eerstgenoemde jaar noteerde hij diens beste statistieken: zeven doelpunten en zes assists. De behendige vleugelspeler vulde zijn erelijst aan met twee Cypriotische bekers en één Cypriotische Supercup.

Huurdeal met Heerenveen

In januari 2024 trokken verschillende clubs uit het buitenland aan Loizou. Uiteindelijk koos de linkspoot voor een huurtransfer naar sc Heerenveen.


Interlandcarrière

Loizou maakte op 5 september 2020 zijn debuut voor de nationale ploeg van Cyprus, dat in de Nations League met 0-2 verloor van Montenegro. Zijn eerste interlandtreffer maakte de rechtsbuiten op 7 oktober van datzelfde jaar in de oefeninterland tegen Tsjechië (1-2 nederlaag).

Laatste update: 30 januari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie