Julián Carranza

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over Julían Carranza

Julián Carranza is een Argentijnse aanvaller. In de zomer van 2024 maakte hij de overstap van Philadelphia Union naar Feyenoord.

  • Carranza speelt momenteel voor Feyenoord
  • De aanvaller kwam medio 2024 over van Philadelphia Union
  • Eerder speelde hij voor CA Banfield en Inter Miami
  • Carranza speelde enkele duels als Argentijns jeugdinternational

Clubcarrière Julián Carranza

Julián Simón Carranza zag op 22 mei 2000 het levenslicht in het Argentijnse Oncativo, een bescheiden plaats in de provincie Córdoba. De rechtsbenige aanvaller kreeg op jonge leeftijd de mogelijkheid om zijn geluk te beproeven in de jeugdopleiding van CA Banfield. Hier doorliep hij het gehele traject.

Debuut voor Banfield

Carranza debuteerde op 24 november 2017 in de hoofdmacht van CA Banfield. In de thuiswedstrijd tegen Defensa y Justicia kon de spits een 0-1 nederlaag niet voorkomen. Zijn eerste doelpunt maakte hij op 9 december van datzelfde jaar tegen Argentinos Juniors, dat eveneens aan het langste eind trok (2-3). In april 2018 realiseerde de rechtspoot zijn eerste dubbelslag in de thuiswedstrijd tegen Chacarita Juniors, dat een 2-1 nederlaag incasseerde.

Bij CA Banfield groeide Carranza uit tot een vaste waarde. Tot en met december 2017 maakte hij elf doelpunten in 48 officiële wedstrijden. In de zomer van dat jaar tekende de aanvaller reeds een contract bij het Amerikaanse Inter Miami, dat zo’n 5,5 miljoen euro neertelde voor diens handtekening. Begin 2020 maakte hij officieel de overstap naar de Major League Soccer.

Amerikaanse jaren

Carranza maakte op 9 juli 2020 zijn debuut voor Inter Miami in het MLS Is Back-toernooi. Tegen Orlando City SC (2-1 nederlaag) wist de Argentijn niet te scoren. Dat lukte hem wel in het weerzien op 23 augustus. In zijn allereerste wedstrijd in de Amerikaanse MLS wist hij bij te dragen aan een 3-2 overwinning door tweemaal toe te slaan. In het restant van het 2020-seizoen in de Verenigde Staten bleef de rechtspoot verder droog staan ondanks een totaal van zeventien officiële wedstrijden (veelal invalbeurten).

Pas op 24 oktober 2021 wist Carranza weer een doelpunt mee te pikken bij Inter Miami. Dat lukte in de MLS-wedstrijd tegen FC Cincinnati, dat met 5-1 klop kreeg. Zijn derde wedstrijd op Amerikaanse bodem bleek ook meteen zijn laatste wapenfeit voor die club. Na 42 officiële wedstrijden besloot de club mee te werken aan een uitleenperiode bij Philadelphia Union. Carranza maakte op 26 februari 2022 zijn officiële debuut in de thuiswedstrijd tegen Minnesota United (1-1).

Julián Carranza (Philadelphia Union)

Carranza maakte op 3 april 2022 zijn eerste treffer voor Philadelphia Union, dat met 2-0 wist te winnen van Charlotte FC. In het 2022-seizoen maakte de spits twee hattricks tegen DC United (7-0 thuis, 0-6 uit). De Zuid-Amerikaan wist een vast verblijf in Philadelphia af te dwingen. Tot en met de zomer van 2024 bleef hij van grote waarde met 43 doelpunten en twintig assists in 95 officiële wedstrijden. Dit leidde op 30 juni van dat jaar tot een transfer naar Feyenoord. In De Kuip tekende Carranza voor vier seizoenen.


Interlandcarrière Julián Carranza

Carranza behoorde niet tot de grootste talenten van Argentinië. Toch mocht de aanvaller tweemaal opdraven voor de Onder 23-selectie, in september 2019. In één van die wedstrijden wist hij een doelpunt mee te pikken.

Laatste update: 30 juni 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie