‘Zweedse fans doodgeschoten in België’

Foto: ‘Zweedse fans doodgeschoten in België’

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Zweden is opgeschrikt door een verschrikkelijk incident. Voorafgaand aan het duel zouden twee aanhangers van het bezoekende land zijn doodgeschoten.

Verschrikkelijk incident vlak voor EK-kwalificatieduel

Het Nieuwsblad schrijft: “Aan het Saincteletteplein in Brussel heeft maandagavond een schietpartij plaatsgevonden, waarbij twee personen om het leven zijn gekomen. Dat bevestigt de politie aan onze redactie. De slachtoffers hebben de Zweedse nationaliteit.”

Het incident vond plaats omstreeks 19:15 uur. “Op beelden die door buurtbewoners gemaakt zijn, is te zien hoe een man in een fluo-oranje jas en een witte helm op een scooter aankomt, van die scooter stapt en met een oorlogswapen verschillende schoten lost op straat. Enkele personen vluchten een flatgebouw in, maar de schutter volgt hen en opent opnieuw het vuur in de inkomhal. Eén slachtoffer dat naar buiten wil vluchten, valt neer. De schutter begeeft zich vervolgens naar de uitgang, maar keert op zijn stappen terug en schiet nog éénmaal op het slachtoffer dat al op de grond ligt.”

Er circuleert zelfs een filmpje waarop de vermeende dader claimt dat hij drie Zweden heeft neergeschoten. Het zou gaan om een wraakactie, maar het is nog onduidelijk of die claim inderdaad juist is.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie