Zwart ziet ‘slechtst mogelijke tegenstander’ voor PSV

Foto: Zwart ziet ‘slechtst mogelijke tegenstander’ voor PSV

PSV heeft zich achter Arsenal geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Na de winterstop moet de Eindhovense formatie aantreden tegen één van de groepswinnaars, maar welke loting is gunstig?

CL-loting tegen City is een doemscenario

Pieter Zwart stelt dat PSV één team sowieso moet ontlopen. “Manchester City is zo compleet, dat is wel de slechtst mogelijke tegenstander om te treffen”, vertelt hij in een video-item van Voetbal International. “Ze staan bijna in hun eigen universum, ook omdat ze verdedigend niks weggeven. In de competitie zijn ze nog aan het zoeken naar de ideale samenstelling, alleen je weet ook dat Pep Guardiola in de tweede seizoenshelft de puzzel gaat leggen.”

“En als ze achtste finale Champions League spelen, dan zal die puzzel wel zijn gevallen”, vervolgt de hoofdredacteur van VI. “De enige kans die je hebt, is een aantal voodoo-poppetjes erbij pakken en dan hopen dat Rodrí er niet bij is. City met of zonder Rodri is echt een wereld van verschil. Ze verliezen ook echt opvallend vaak als Rodrí er niet bij is. Stel dat hem iets overkomt, dan heeft PSV een kans.”

Zwart noemt het voor spelers ‘wel een waardevolle les’. “Bosz is bijvoorbeeld idolaat van Pep en dan is het wel een soort van droomscenario om tegen hem te coachen. Alleen speel je tegen een verbeterde uitvoering van PSV. Zij kopen de duurste spelers. Honderd miljoen voor een speler die niet zeker is van een basisplek. Daar kun je bijna niet van winnen.”

Eens met Zwart?

  • Ja
  • Nee
458+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie