Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Zorgen lopen op voor Vitesse: “We zitten ver in blessuretijd”

Foto: Zorgen lopen op voor Vitesse: “We zitten ver in blessuretijd”

De nood is momenteel zeer hoog bij Vitesse. Interim-directeur Edwin Reijntjes kwam donderdag met een zorgwekkende update over de situatie van de Arnhemers. Zonder de hulp van lokale ondernemers, wordt het heel moeilijk om te overleven voor de club.

Interim-directeur van Vitesse Edwin Reijntjes luidt de noodklok

“Met de bank en de accountant maken we vorderingen. Een goed signaal richting de licentiecommissie van de KNVB”, vertelde Reijntjes in een interview met De Gelderlander. Er moet er nog twintig miljoen euro bij elkaar komen en dat geld is er nog lang niet. Reijntjes hoopt met het zogenaamde ‘Plan Arnhem’ voldoende liquiditeit binnen te halen. “Er zijn volop plannen en initiatieven en sinds deze week volgen ook toezeggingen. Daarvoor zijn we absoluut dankbaar, maar het is echt niet genoeg.”

Haast geboden

‘Plan Arnhem’ is een initiatief waarbij Arnhemse ondernemers Vitesse steunen met een bijdrage. Volgens Reijntjes zou dat zo’n vijf tot zes miljoen euro opleveren om de club overeind te houden. “En daarbij is haast geboden. 15 juni is een heilige datum voor de club. Zonder ‘Plan Arnhem’ wordt overleven heel erg moeilijk. Echt: het wordt hoog tijd dat Arnhem opstaat. We zitten met Vitesse ver in de blessuretijd.”

Reijntjes wijst de Arnhemse ondernemers ook op de crowdfundingsactie van enkele weken geleden. Daarbij werd 1,9 miljoen euro opgehaald door de supporters. “Maar we hebben het bedrijfsleven ook nodig. We hebben nu in zes weken grote stappen voorwaarts gezet. En er zijn zeker ondernemers die hun nek uitsteken. Maar Vitesse is nog altijd dichtbij het einde. Dat realiseert zich blijkbaar niet iedereen.”

Komt dit goed?

  • Ja, toch wel hoor
  • Ik vrees van niet…
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie