‘Zomertransfer voor FC Twente-steunpilaar’

Foto: ‘Zomertransfer voor FC Twente-steunpilaar’

Michal Sadílek lijkt voor een zomers vertrek bij FC Twente te staan. De Tsjechische middenvelder vertelt in de Kavárna Podcast dat de Tukkers van plan zijn om hem na het EK in Duitsland te verkopen. Sadílek hoopt dat Twente er een mooie bedrag aan gaat overhouden.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Sadílek op weg naar Twente-uitgang

“Er gebeurt veel om me heen”, stelt Sadílek, die een sterkhouder is op het middenveld van Twente. “Dit zou mijn laatste seizoen zijn bij Twente, maar de club heeft de optie in het contract gelicht. Na het Europees kampioenschap wil de club mij verkopen en dat vind ik logisch. Ik heb ook aangegeven dat ik een stap wil maken”, vervolgt de middenvelder.

Wel stelt Sadílek een belangrijke voorwaarde te hebben bij een eventuele transfer. “Ik heb de club gezegd dat de volgende stap een logische voor mijn carrière moet zijn. Als er niets komt waar ik een goed gevoel bij heb, dan wil ik niet weg. Dan wil ik verlengen, want ik wil FC Twente niet transfervrij verlaten.”

Duitsland, Italië of Spanje voor Sadílek

De 24-jarige Sadílek hoopt dat Twente een mooi bedrag overhoudt aan zijn verkoop. “Ze namen mij over van PSV en ik wil de club daarvoor terugbetalen.” De Tsjech lijkt te hopen op een club uit Duitsland, Italië of Spanje. “Italië en Spanje zijn ook voor het leven naast voetbal prachtig, met name voor familie. In Duitsland ben ik dicht bij thuis, zodat ik familie en vrienden vaker kan zien. Elk land heeft voor- en nadelen, maar als er een goede club komt met een mooi plan, dan zal ik dat zeker niet afwijzen.”

Moet Twente Sadílek wel verkopen?

  • Ja, geen probleem
  • Nee, nog een seizoen zien te houden
174+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie