Ziedende Mourinho gooit het over een andere boeg

Foto: Ziedende Mourinho gooit het over een andere boeg

José Mourinho maakte zondag een opvallend statement door na afloop van het treffen met Fiorentina (1-1) geen interview af te geven. Het had alles te maken met de twee rode kaarten die AS Roma moest incasseren.

Woedende Mourinho om rode kaarten

AS Roma kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Romelu Lukaku. In de tweede helft maakte Fiorentina alweer gelijk, maar toen stond de tegenstander al niet meer met 11 man op het veld. Nicola Zalewski kreeg na ruim een uur spelen namelijk zijn tweede gele kaart en moest vervroegd de kleedkamer opzoeken.

Aan het einde van het duel moest ook Romelu Lukaku van het veld af na een gevaarlijke actie, wat verkeerd viel bij Mourinho. De hoofdtrainer was in het verleden al meermaals kritisch op het optreden van de arbitrage en moest zelfs naar de Italiaanse bond komen (FIGC) om te praten over zijn uitspraken in de media.

Na de wedstrijd tegen Fiorentina besloot de Portugees het over een andere boeg te gooien en na afloop juist geen interview te doen. Zo maakte hij alsnog duidelijk naar de scheidsrechter dat hij het oneens was met de wijze waarop het duel werd geleid. Overigens kreeg Nikola Milenković in de blessuretijd namens Fiorentina ook nog een rode kaart.

Problemen door afwezigen bij AS Roma

Mourinho zag Paulo Dybala bovendien met een blessure uitvallen, waardoor hij de komende wedstrijden minder spelers heeft om uit te kiezen. Dat komt voor de trainer slecht uit, want de aankomende periode wachten duels met Bologna (uit), Napoli (thuis) en Juventus (uit). AS Roma staat op de vierde plaats in de Serie A.

Is de actie van Mourinho begrijpelijk?

  • Ja, zeker weten
  • Nee, absoluut niet
196+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie