Zechiël: “Mensen vergissen zich daar best wel in”

Foto: Zechiël: “Mensen vergissen zich daar best wel in”

Eén van de grootste Feyenoord-talenten van het moment is Gjivan Zechiël. Rondom de presentatie van de docu ‘Kind van Zuid’ over Lutsharel Geertruida, die veel met Zechiël optrekt, komt hij uitgebreid aan het woord.

Gjivan Zechiël over het seizoen van Feyenoord en Lutsharel Geertruida

Gevraagd wordt of het seizoen van Feyenoord geslaagd is als de club tweede wordt en de beker wint? “Ik weet niet precies hoe lang het geleden is, maar we zijn heel lang niet twee jaar in de top twee geëindigd. Dus mensen vergissen zich daar best wel in. Het is een hele bijzondere prestatie als we in de top twee eindigen. We gaan de bekerfinale spelen. Die moeten we ook proberen te winnen. Je wordt liever natuurlijk kampioen, maar het is een mooi seizoen en volgend jaar weer Champions League voetbal.”

De negentienjarige Rotterdammer zei verder over Geertruida, geciteerd door FR12: “Het moment dat ik mijn debuut maakte en hij naar me toekwam toen ik in tranen schoot, daar zag ik echt hoe hij mij ook als een broer ziet en mij hielp. Het was een mooi moment, en hij vertelde me dat ik dit heb verdiend.”

“Het woord leiderschap past ook bij Geertruida”, vervolgt Zechiël, die middenin zijn revalidatie na een knieblessure zit. “Ook met het praten nu, hoe dat steeds beter gaat. Ik vind het mooi om te zien dat hij zich daarin ontwikkelt. Zonder het praten is Geertruida al een leider van de groep. Zijn gedrag en hoe hij doet op het veld. Dat hij nu het praten gaat verbeteren is alleen maar een pluspunt.”

Zechiël is in potentie een sterspeler voor Feyenoord 1

  • Eens
  • Dat is te hoog gegrepen
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie