Youri Baas: ‘Mijn doel is nog steeds om te slagen bij Ajax’

Foto: Youri Baas: ‘Mijn doel is nog steeds om te slagen bij Ajax’

NEC krijgt zondagmiddag Ajax op bezoek. Youri Baas werd afgelopen zomer door Ajax verhuurd aan de Nijmegenaren. Bij Ajax Showtime spreekt hij over zijn transfer en blikt hij vooruit op de wedstrijd.

‘We hebben besloten om meters te maken in de Eredivisie, daar sta ik nog altijd achter’

Baas ging niet over één nacht ijs toen hij voor NEC koos. “Ik sprak erover met de mensen die belangrijk zijn binnen Ajax. Wat is het beste voor de club en voor mij?”, vroeg de jonge vleugelverdediger zich destijds af. “Uiteindelijk hebben we besloten om meters te maken in de Eredivisie. En daar sta ik nog altijd achter. Je weet nooit of je gespeeld had als je was gebleven, maar ik sta er nog altijd achter om dit seizoen in Nijmegen te spelen.”

Behalve NEC, was ook Sparta geïnteresseerd. Baas koos uiteindelijk voor Nijmegen, terwijl Sparta dichter bij zijn geboorteplaats ligt. “k had al contact met de trainer (Rogier Meijer, red.). Zelfs toen ik op vakantie was, kreeg ik berichten van hem. Het zat gewoon goed. Ik ben hier gekomen, heb een rondleiding gekregen in het stadion, het voelde goed en toen heb ik de keuze gemaakt. Bij Sparta had ik wel weer thuis kunnen wonen, maar ik zit nu hier en Nijmegen is ook een leuke stad.”

“Ik heb het erg naar mijn zin in Nijmegen en voel me hier thuis”, vervolgt Baas. “chter, in principe ga ik gewoon terug naar Ajax. Er is ook geen optie tot koop. Het plan is om gewoon terug te keren bij Ajax. Ik ga ervan uit dat ik gewoon meedraai in de voorbereiding. Hier bij NEC wil ik ervaring opdoen en dan wil ik voor mijn kans gaan bij Ajax. Mijn doel is natuurlijk nog steeds om te slagen bij Ajax.”

Elke tegenstander is te pakken

NEC treft Ajax in een goede periode van de Amsterdammers. Baart dat Baas zorgen? Niet echt, geeft hij toe. “Elke tegenstander is te pakken, haha”, lacht hij. “Ik ben niet per se gebrand om het tegen Ajax extra te laten zien. Elke wedstrijd ga ik gewoon volle bak, of het nou tegen Ajax, FC Twente of FC Volendam is. Voor mij is het persoonlijk wel leuk om tegen ‘oud’-teamgenoten te spelen.”

Youri Baas heeft een toekomst bij Ajax

  • Ik denk het wel
  • Ik denk het niet
128+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie