Xabi Alonso neemt pijnlijke beslissing

Foto: Xabi Alonso neemt pijnlijke beslissing

Bayer Leverkusen verloor op woensdagavond de Europa League-finale van Atalanta Bergamo met 3-0, maar morgenavond wacht er al weer een nieuwe finale, die van de DFB-Pokal tegen 1. FC Kaiserslautern. En die moet per se gewonnen worden.

Xabi Alonso gooit bekerkeeper uit basis Bayer Leverkusen

Daarom heeft oefenmeester Xabi Alonso een pijnlijke beslissing genomen: Lukas Hradecky begint onder de lat en dus niet Matej Kovar. Kovar is de reservekeeper van Leverkusen, maar mocht in de beker vrijwel alle wedstrijden keepen. Alleen de allereerste miste hij. “Beide keepers hebben het goed gedaan, ook Matej, maar zaterdag speelt Lukas”, aldus Alonso.

“De pijn van woensdag is nog heel vers”, zegt de succescoach ook. “Die pijn moeten we gebruiken om van 1. FC Kaiserslautern te winnen. De wedstrijd van Dublin is voorbij, we zijn nu alleen nog bezig met de DFB-Pokal.”

Topclub in verval

Het is natuurlijk ook opmerkelijk dat Kaiserslautern in de finale staat, al is de historie van de club er eentje om u tegen te zeggen. Anno 2024 hebben we het echter over de nummer dertien van de 2. Bundesliga… “Ze hebben een dynamisch elftal met veel snelle spelers. Ze hebben een heel goede eindfase van het seizoen, dan maakt het niet uit of je op het eerste, tweede of derde niveau speelt. Zij verdienen het om in de finale te staan.”

De coach van de tegenstander van Leverkusen, Friedhelm Funkel, is zeventig jaar oud: “Ik ben nieuw in het vak en het is eervol om heel veel te leren van persoonlijkheden als Friedhelm Funkel, Frank Schmidt (coach Heidenheim, red.) of Christian Streich (coach SC Freiburg, red.). Ik ken Friedhelm alleen van buitenaf, mar de manier waarop hij met mensen omgaat, is fantastisch. Hij is een heel goede coach.”

Pijnlijk?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
921+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie