Winterstop zeer welkom bij Jansen: “Dat is nodig”

Foto: Winterstop zeer welkom bij Jansen: “Dat is nodig”

AZ-trainer Pascal Jansen kon niet trots zijn na de zwaarbevochten nederlaag tegen HHC Hardenberg (2-3). De coach erkent dat zijn ploeg door een moeilijke fase gaat en is blij met de winterstop, waarin hij even aan de druk kan ontsnappen. “Je weet dat dit onderdeel kan zijn van je carrière”, vertelt Jansen aan SoccerNews.nl.

Interview met AZ-trainer Pascal Jansen

Na de nederlagen tegen Legia Warschau en PSV liep het tegen HHC op het nippertje goed af. De meegereisde supporters waren weer kritisch op hun trainer en riepen tijdens de bekerwedstrijd om zijn vertrek. Hoe gaat Jansen met die druk om? “Het is wat het is”, zegt hij nuchter. “We presteren op dit moment minder goed. Dat is een fase die altijd kan ontstaan. We zijn dit seizoen uitermate sterk begonnen. We liepen gelijk met PSV. Zij weten dat door te zetten, wij hebben een moeilijkere fase. Hopelijk kunnen we die nu achter ons laten.”

Peter Bosz nam het publiekelijk op voor Jansen. De trainer van PSV vindt het belachelijk dat de supporters hem zo bejegenen en met witte zakdoekjes zwaaien. Die steun van een concullega doet Jansen goed. “Dat is heel prettig. Hij heeft ook fases in zijn carrière gekend waarin dingen gebeurden die minder prettig zijn. Bosz weet als geen ander hoe het vak in elkaar steekt en benoemde een aantal oorzaken. Inmiddels loop ik ook een tijdje mee. Je weet dat dit onderdeel kan zijn van je carrière.”

Vanuit de supporters wordt Jansen dus onder druk gezet, maar hoe zit het met de steun vanuit de clubleiding van AZ? “Binnen de club zijn we voortdurend met elkaar in gesprek. Zowel in goede fases als mindere fases. Dat blijven we doen. Zo hoort het ook te gaan.”

De nipte overwinning op de amateurs van HHC voorkwam een complete rampweek voor Jansen, die met wat ademruimte de winterstop ingaat. “We gaan nu even het gas eraf halen. Zorgen dat we goed herstellen en genieten van onze vrije tijd. Dat is ook nodig in deze omstandigheden. In januari gaan we weer hard aan de slag om onszelf te verbeteren.”

AZ was BANG voor amateurs, Jansen onder DRUK | SN Mixed Zone

Zien we Jansen na de winterstop terug bij AZ?

  • Ja, dat denk ik wel.
  • Nee, dat denk ik niet.
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie