Wim Kieft laat héél ander Berghuis-geluid horen

Foto: Wim Kieft laat héél ander Berghuis-geluid horen

De algemene consensus is toch wel dat Steven Berghuis zich moet schamen voor de rode kaart die hij gisteren kreeg in de wedstrijd tussen Olympique Marseille en Ajax (4-3 verliespartij). Toch vindt Wim Kieft dat de scheidsrechter de overtreding van de buitenspeler ook wel af had kunnen doen met geel.

“Geel had bij de overtreding van Steven Berghuis volstaan”

De oud-voetballer begint zijn column in De Telegraaf op een positieve manier: “Je krijgt de indruk, ook in Marseille, dat John van ’t Schip langzamerhand meer schwung in het elftal heeft gekregen.”

Vrijwel meteen plaatst hij echter een kanttekening: “Alleen lukt het Ajax nog niet om het betere spel internationaal in resultaat om te zetten. Daarbij aangetekend dat de beslissingen van de scheidsrechter niet echt mee zaten voor Ajax. Tweemaal was een strafschop veel te zwaar gestraft en geel had bij de overtreding van Steven Berghuis volstaan.”

Grillig

Daar gaat Kieft wat dieper op in: “Het was geen tackle uit frustratie, maar goed bedoeld, om zijn ploeg te helpen. Het pakte alleen faliekant verkeerd uit, want uiteindelijk benadeelde hij zijn ploeggenoten met de rode kaart. Terwijl Berghuis een prima wedstrijd speelde. Je denkt dan ook: hou je een beetje in. Zeker op die plaats: net over de middenlijn en ook nog aan de zijlijn. Overigens ging er evenals in de aanloop naar de eerste penalty balverlies van Steven Bergwijn aan vooraf. Dat blijft toch de meest grillige voorin bij Ajax met af en toe een flits. Hij kan het verschil maken op topniveau en op zijn leeftijd, 26 jaar, en met zijn ervaring moet hij veel constanter presteren.”

Ben jij het met Kieft eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
902+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie