Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Poland

-

Netherlands
16 juni 15:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Willems kon toch genieten van een zwarte EK-bladzijde Nederland

Foto: Willems kon toch genieten van een zwarte EK-bladzijde Nederland

Na de tweede plek op het WK 2010 waren de verwachtingen hooggespannen voor het EK twee jaar later. Het werd echter een enorme flop, waarbij Nederland in de groepsfase kansloos onderuit ging. Voor de jonge debutant Jetro Willems werd het echter een toernooi om nooit te vergeten.

De talentvolle Jetro Willems kreeg een kans tijdens het dramatisch verlopen EK 2012

Nederland verliest van Denemarken, Portugal en Duitsland tijdens de eindronde. “De uitschakeling was heftig. In de kleedkamer zat iedereen in zijn teleurstelling, iedereen was boos. Het was verder erg stil, logisch ook. Ik denk niet dat je op zo’n moment moet praten”, blikt Willems terug in gesprek met de NOS.

‘Voor mij het belangrijkste’

Hoewel het een zwarte bladzijde in de Nederlandse voetbalgeschiedenis betreft, kan Willems er vandaag de dag persoonlijk wel positieve punten uit halen. “Ik kan ooit tegen mijn zoontje vertellen hoe het was om een EK te spelen. Dat is voor mij het belangrijkste.” De op Curaçao geboren verdediger koestert tijdens het EK de momenten na de wedstrijden, waarbij zijn familie op de tribunes zat. “Ik weet nog hoe blij iedereen was om daar bij te zijn. Vooral mijn oma’s uit Curaçao.”

Ondanks de grote potentie raakte Willems de jaren erna uit beeld bij Oranje. Door een blessure mist hij het WK van 2014 en in 2016 speelt hij zijn laatste van 22 interlands. Het dramatisch verlopen EK 2012 blijkt het eerste en enige eindtoernooi in zijn carrière te zijn. “Maar ik heb er zeker genoeg van kunnen genieten. Ik heb het gewoon kunnen meemaken en daar ben ik dankbaar voor.”

Had hij veel meer eindrondes moeten spelen?

  • Ja, hele goede speler
  • Neuh…
72+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie