Wilfred Genee maakt ‘carrièreswitch’

Foto: Wilfred Genee maakt ‘carrièreswitch’

Wilfred Genee heeft in zijn carrière veel over voetbal gepraat als presentator en hij is ook eventjes voetbalcommentator geweest, maar die microfoon hing de televisiepersoonlijkheid vijftien jaar geleden aan de wilgen. Nu haalt hij hem echter weer van zolder, om verslag te doen van de wedstrijd tussen de Ajax Legends en de BIF All Stars.

Op vrijdagavond gaf Hélène Hendriks een voorzetje bij Vandaag Inside door te vragen wie het commentaar bij het benefietduel doet. Chris Woerts kopte de voorzet meteen binnen: “Het commentaar wordt geleverd door de heer W. Genee.”

Genee reageerde: “Het is vijftien jaar geleden dat ik voor het laatst commentaar heb gedaan. Ik vind het hartstikke leuk, er lopen alleen maar grote namen rond.”

Ajax Legends-BIF All Stars

Vanavond spelen de Ajax Legends in het Olympisch Stadion een vriendschappelijke wedstrijd tegen de BIF All Stars, een nieuw collectief bestaande uit voetballers van Afrikaanse afkomst en daarbuiten. Het initiatief is opgezet door oud-international Clarence Seedorf, die grote namen als Claude Makélélé, Didier Drogba en Nwankwo Kanu voor de wedstrijd strikte. De Ajax Legends hebben eveneens niet de minste namen opgetrommeld. Onder meer Jari Litmanen, Simon Tahamata, Frank de Boer, Edgar Davids, Michael Reiziger, Aron Winter, Sonny Silooy, Maxwell, Wesley Sneijder en Shota Arveladze doen mee. En Seedorf zelf geeft natuurlijk óók acte de présence.

“Zet een ambulance klaar”

SoccerNews.nl was aanwezig bij het gala voorafgaand aan het duel en sprak daar onder meer George Boateng, die vertelde: “Ik maakte al een grapje tegen Clarence: je kunt het best twee ambulances klaarzetten langs de zijlijn, want een paar van ons gaan de negentig minuten niet redden.’ Maar we hebben gelukkig genoeg tijd gehad om ons voor te bereiden. Ik denk dat het een spektakel wordt.” Ook vanavond is SN natuurlijk weer van de partij in Amsterdam-Zuid, die op tv wordt uitgezonden op ViaPlay. Houd onze kanalen in de gaten voor de laatste updates!

Ga jij kijken?

  • Ik wel
  • Ik niet
875+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie