Volgende wedstrijd Nederlands elftal:

Nederland

-

Oostenrijk
25 juni 18:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Wijndal legt opvallende statistiek bij Ajax uit

Foto: Wijndal legt opvallende statistiek bij Ajax uit

Owen WijndaL heeft bij Ajax zeker nog niet het niveau laten zien, wat hij bij AZ wel haalde. De linksback bespreekt een fundamentaal verschil wat betreft het spel tussen de twee clubs.

Uit statistieken blijkt dat Wijndal momenteel veel minder voorzetten geeft dan voorheen. Dit seizoen zijn dat er gemiddeld 1,6 per negentig minuten, tegenover gemiddeld 3,3 voorzetten vorig seizoen. Het verklaart misschien meteen het beeld waarom hij in Amsterdam kritischer wordt gevolgd. Wijndal is duidelijk minder prominent bij het aanvalsspel betrokken.

“Dat ligt ook wel aan de manier van spelen van de tegenstander”, legt de Zaandammer uit tegenover Ajax Life. “Tegen Ajax laten de meeste ploegen zich erg terugzakken, dus wordt het lastiger een voorzet te geven. Ik kan het wel doen, maar als het hele strafschopgebied vol staat, heeft dat weinig zin. Als ik een bal voorgeef, moet het in potentie een assist zijn. Ik ga de bal niet blind voorgeven. Wat bereiken we daar als team mee?”

“Goed genoeg voor Ajax”

Wijndal houdt desondanks vertrouwen in zijn eigen kunnen. “Het gaat erom wat de mensen op de club van me vinden. En wat ik zelf vind. Ik ben goed genoeg voor Ajax. Dat zie ik op de trainingen en dat zie ik tijdens wedstrijden. De automatismen ontbreken alleen nog een beetje.” Vorige week stond Wijndal nog in de schijnwerpers, vanwege zijn connectie met Steven Bergwijn. Hij stelde dat ze samen in ieder geval de beste linkerflank van Nederland vormen en mogelijk ook van Europa.

Past Wijndal wel goed bij Ajax?

  • Ja, tuurlijk wel
  • Niet helemaal…
168+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie