Wijnaldum over Slot: “Dat hebben ze nog niet door”

Foto: Wijnaldum over Slot: “Dat hebben ze nog niet door”

Georginio Wijnaldum acht Arne Slot de juiste man om Liverpool de komende jaren door te ontwikkelen. De oud-speler van Feyenoord en The Reds heeft een hoge pet op van de oefenmeester.

Wijnaldum prijst nieuwe Liverpool-manager

Wijnaldum stond tussen 2016 en 2021 onder contract op Anfield. Hij werkte in die periode onder leiding van Jürgen Klopp, waar hij goede herinneringen aan heeft. “Je denkt dan automatisch aan alles wat we daar met met elkaar hebben meegemaakt”, vertelt de Oranje-international aan het Algemeen Dagblad. “Klopp en ook Guardiola hebben in mijn ogen het voetballen veranderd. Dat soort mensen verdienen het om hun eigen afscheid te regisseren.”

“Met Arne Slot heeft Liverpool volgens mij echt een geweldige opvolger in huis gehaald”, aldus Wijnaldum. “Dat ze Slot in Engeland nog niet allemaal door en door kennen, is helemaal niet erg. Toen ik van PSV naar Newcastle United ging, was ik kampioen van Nederland geworden, speelde ik al in het Nederlands elftal en we speelden Europees voetbal, maar ik had niet het idee dat ze dat daar iets zei.”

Volgens Wijnaldum moet Slot zich bewijzen in Liverpool, maar daar heeft hij geen bedenkingen bij. “Ik heb aan het begin van dit seizoen nog een paar dagen meegetraind bij Feyenoord en daar zag ik hoe Slot te werk ging. Dat was van een heel hoog niveau, ik vond dat echt top. Ik kan het vergelijken met Klopp en Mourinho en dan zeg ik dat Slot van hetzelfde niveau is. Ja, hij komt nu in een heel andere wereld, dat is gewoon zo. Maar dat wil toch niet zeggen dat hij daar niet kan doen wat hij bij Feyenoord heeft gedaan?”

Gaat Slot slagen bij Liverpool?

  • Ja
  • Nee
1147+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie