‘Wijnaldum-kritiek is te makkelijk’

Foto: ‘Wijnaldum-kritiek is te makkelijk’

Georginio Wijnaldum begon donderdag in de basisopstelling bij het Nederlands elftal tegen Canada (4-0), maar de middenvelder kreeg behoorlijk wat kritiek. Wim Kieft vindt dat allemaal wat te makkelijk, schrijft hij in zijn column in De Telegraaf.

Wim Kieft: “Te makkelijk om Wijnaldum af te serveren”

De oud-spits van Oranje begint: “Wat Koeman op het middenveld van plan is, zullen we maandag wel zien tegen IJsland. Het is iets te gemakkelijk om Georginio Wijnaldum af te serveren voor zijn spel tegen Canada. Tijjani Reijnders heeft het goed gedaan, speelt met diepgang en is comfortabel aan de bal. Teun Koopmeiners heeft een streepje voor als je ziet hoe hij zich bij Atalanta Bergamo profileert. Hij combineert loopvermogen, diepgang met power en kan gewoon goed voetballen.”

Er worden echter meer spelers genoemd… “Deze namen, en die van Jerdy Schouten en Joey Veerman komen aan bod in discussies over het middenveld van Oranje omdat Frenkie de Jong voorlopig afwezig is. Je hoort weleens de vergelijking met Marco van Basten in 1988, maar die gaat echt mank. In tegenstelling tot De Jong nu had Van Basten wel enkele wedstrijden gespeeld voor het EK. Als Koeman geen haast heeft met De Jong, dan kan hij hem net zo goed bij de selectie houden voor in de loop van het EK-toernooi.”

Verdediging

Vervolgens richt Kieft zijn blik op de defensie: “Komende dagen zal de bondscoach vooral de twijfelgevallen observeren. Wie heeft de vorm en scherpte en dan zal hij zijn laatste knopen doorhakken. Dat Nederland met vijf verdedigers achterop gaat spelen, lijkt waarschijnlijk. Evenals dat er voor Matthijs de Ligt wellicht geen plaats is in de basisformatie van Oranje. Daar is weinig meer van over en je hebt Stefan de Vrij als alternatief of Lutsharel Geertruida, die heel goed tegen Lewandowski kan spelen.”

Inderdaad te makkelijk?

  • Vind ik ook, ja
  • Vind ik niet
69+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie