‘Wijnaldum de ultieme wraak op Frenkie de Jong-afgang’

Foto: ‘Wijnaldum de ultieme wraak op Frenkie de Jong-afgang’

Gisteren werd bekend dat Paris Saint-Germain op het allerlaatste moment de transfer van Gini Wijnaldum naar FC Barcelona wil gaan kapen. Het zou de ultieme wraak zijn op een kunstje dat Barça eerder al eens andersom flikte met Frenkie de Jong, zo schrijft Mikos Gouka in het Algemeen Dagblad.

“PSG is niet vergeten hoe FC Barcelona op de valreep Frenkie de Jong wegkaapte. En die truc zouden de Parijzenaren nu andersom willen uithalen in het geval van Wijnaldum. PSG weet dat Barcelona alle eindjes aan elkaar moet knopen op financieel gebied en is heel ruim boven het bod van voorzitter Joan Laporta gaan zitten”, weet de journalist.

Barcelona dacht Wijnaldum al binnen te hebben, maar: “Mauricio Pocchetino is al jarenlang heel erg gecharmeerd van Wijnaldum. De trainer van PSG deed in het verleden al eens een poging on Wijnaldum naar Tottenham Hotspur te halen. Wijnaldum sprak destijds uitgebreid met de Argentijn en raakte onder de indruk van de gedreven manager. Maar Wijnaldum koos toch voor Liverpool, al was hij later lyrisch over de wijze waarop Pocchetino hem had benaderd.”

In Parijs heerst nu ‘leedvermaak omdat Barça peentjes is gaan zweten’, vervolgt Gouka. “En bij de club van Neymar, Mbappé en Di Maria hebben ze niet alleen leedvermaak, er is ook serieuze hoop dat Wijnaldum Ligue 1 verkiest boven La Liga. Dat zou een spectaculaire twist zijn in de transferperikelen rond één van de beste spelers van Oranje. Bijna net zo spectaculair als destijds de verandering van Frenkie de Jong, die op de valreep Parijs besloot in te ruilen voor Barcelona. Dat werd toen velen uitgelegd als een keuze voor het sportieve boven het financiële. Maar wie nu voor PSG kiest, kan onmogelijk worden verweten dat het alleen om geld gaat. PSG, dat Wijnaldum als eens wilde hebben toen hij nog bij PSV speelde, behoort inmiddels al jarenlang tot de top van Europa.”

Wat is de juiste club voor hem?

  • PSG
  • Barca
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie