Wieffer verklaart: “Slot had al een paar keer gezegd”

Foto: Wieffer verklaart: “Slot had al een paar keer gezegd”

Feyenoord won zondagmiddag nipt van AZ (0-1), dankzij een vroeg doelpunt van Mats Wieffer. Tegenover het clubkanaal legt de middenvelder de variant uit waaruit hij scoorde.

Bijzondere treffer van Wieffer

Vroeg in het duel slaagden de Rotterdammers erin om de tegenstander pijn te doen. Feyenoord kreeg op de helft van de tegenstander een vrije trap en Calvin Stengs ging achter de bal staan. In plaats van dat de creatieveling direct op doel schoot, koos hij ervoor om zijn teamgenoot Quinten Timber aan te spelen.

De middenvelder haalde keihard uit op doel en raakte de paal, waarna Wieffer precies op de juiste plek stond om de bal alsnog tegen de touwen aan te werken. Voor Wieffer kwam de variant allerminst als een verrassing, aangezien hoofdtrainer Arne Slot achter de schermen aanstuurde op het idee. “We hadden het hier wel vaker over”, vertelt Wieffer.

“De trainer had al een paar keer gezegd: ‘We schieten er nooit één normaal in, dus we moeten het maar een keer anders doen.’ Toen dachten we: we gaan het een keer op deze manier doen. Misschien gaat hij met wat geluk erin, omdat de bal eerst op de paal komt, hij bij mij terugkomt en ik hem erin schiet, maar het is wel mooi dat het ook zo kan.”

Geen nieuwe ideeën in trucendoos Feyenoord

Wieffer vindt dat het project dan ook meer dan geslaagd is, maar benadrukt dat dergelijke momenten bij Feyenoord niet elke week zullen plaatsvinden. “Op het moment hebben we niet heel veel meer in de trucendoos zitten. Het is misschien wel een keer voor herhaling vatbaar. Voor mij in ieder geval wel. We gaan het zien.”

Won Feyenoord terecht van AZ?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
875+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie