Wieffer schrok: “Had opeens zulke lange benen”

Foto: Wieffer schrok: “Had opeens zulke lange benen”

Mats Wieffer is met zijn 1,89 meter lengte een relatief lange middenvelder. Dat was in het verleden lang niet altijd zo, vertelt de voetballer in een interview met het NRC. Hij moest namelijk lang wachten op zijn groeispurt.

Wieffer moest lengte compenseren

De 24-jarige Wieffer brak in de loop van vorig seizoen door in het eerste team van Feyenoord. Hij leverde in de tweede seizoenshelft een belangrijke bijdrage aan het winnen van het landskampioenschap. Ook dit voetbaljaar is hij van grote waarde. In 15 wedstrijden in de Nederlandse competitie was hij goed voor 2 doelpunten en een assist.

Bovendien speelde hij in 6 Champions League-duels mee en zette hij daarin 2 treffers en een assist op zijn naam. Wat opvalt is dat Wieffer aan de bal van een hoog niveau is. In gesprek met het dagblad vertelt hij dat dit niet uit de lucht komt vallen, maar dat dit te maken heeft met zijn ontwikkeling in het verleden.

Als jonge voetballer was Wieffer namelijk relatief klein ten opzichte van zijn leeftijdsgenoten. Zijn broer hielp hem in het verleden om technisch beter te worden door op het veldje voor hun huis hem snel te laten handelen. “Echt een zager. Vol erop. Dan schopte hij me vaak. Dan zeiden mijn ouders: doe nou maar rustig, straks schop je hem nog kapot”, vertelt Wieffer.

Groeispurt zorgde voor problemen

Pas op 18-jarige leeftijd maakte de Oranje-international een groeispurt door, waardoor hij ook op fysiek gebied mee kon. Het zorgde ervoor dat hij naast zijn technische vermogen een completere middenvelder werd. Eenvoudig was het echter niet om met de veranderingen om te gaan. “Die eerste paar weken kon ik bijna niet voetballen. Ik had opeens zulke lange benen.”

Gaat Wieffer de Europese top halen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
223+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie