‘Weghorst gaat verrassen bij Manchester United’

Foto: ‘Weghorst gaat verrassen bij Manchester United’

Ruud van Nistelrooy speelde misschien wel zijn beste voetbal in dienst van Manchester United. De tegenwoordig trainer van PSV weet wat er gevraagd wordt bij Engelsen. Hij voorspelt veel goeds voor Wout Weghorst in de punt van de United-aanval.

Van Nistelrooy kent Weghorst van hun gezamenlijke periode bij het Nederlands elftal, waar de oud-topspits tussen 2020 en 2021 werkte. Tijdens de persconferentie voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard werd de trainer gevraagd naar de slagingskansen van de spits uit Borne.

“Ik denk dat Wout dusdanig veel karakter en kwaliteiten in zich heeft, dat hij er zal gaan staan”, stelde de trainer van PSV. Vooral de mentaliteit van de spits brengt hem ver, denkt Van Nistelrooy.

Van Nistelrooy deelt Weghorst-verwachtingen

“Ik heb hem meegemaakt bij Oranje. Het is gewoon een kanjer van een vent, met een ontzettend competitief karakter. Dat hebben we op het WK ook gezien”, zei de PSV-trainer daarover.

Dat Weghorst niet de grote naam is waar de fans van Manchester United van droomden, lijkt meer dan duidelijk. Toch denkt Van Nistelrooy dat de van Burnley gehuurde spits het verschil kan maken op Old Trafford.

Weghorst heeft inmiddels ervaring in de Premier League (Burnley), Bundesliga (VfL Wolfsburg) en de Turkse Süper Lig (Besikstas) achter zijn naam staan. Ook speelde hij bij AZ in een aanvallend elftal. Van Nistelrooy: “Wout is klaar voor zo’n stap. En hij gaat daar zijn bijdrage leveren, daar ben ik honderd procent van overtuigd. Hij heeft de kwaliteiten om impact te hebben bij United.”

Twente
Almere City FC
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 14 april 2024 20:08.

Gaat Weghorst slagen bij United?

  • Ja
  • Nee
235+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie