Feyenoord deelt PSV gevoelige tik uit met bekeruitschakeling

Foto: Feyenoord deelt PSV gevoelige tik uit met bekeruitschakeling

Feyenoord heeft PSV uitgeschakeld in de KNVB Beker. In een rommelige, maar zeer spannende achtste finale in De Kuip trok de thuisploeg aan het langste eind. Quinten Timber kroonde zich matchwinner: 1-0.

Wedstrijdverslag achtste finale KNVB Beker Feyenoord – PSV

Niet alleen Timber, maar ook Justin Bijlow was de grote uitblinker in Rotterdam. De Feyenoord-keeper stond in de weg van meerdere PSV-doelpunten. Feyenoord kon zo een gevoelige tik uitdelen aan PSV, dat dit seizoen voor het eerst verliest in de binnenlandse competitie. Afgelopen zondag verspeelde de ploeg van trainer Peter Bosz ook al voor het eerst punten in de Eredivisie. Zal de bekeruitschakeling ook zijn doorwerking hebben in de titelstrijd?

Slot maakt zeer opvallende keuze

Al voor de wedstrijd was Het Legioen in rep en roer. Feyenoord-coach Arne Slot had namelijk een bijzondere keuze gemaakt met Bart Nieuwkoop op rechtsbuiten. Javairõ Dilrosun moest daarom genoegen nemen met een plek op de reservebank.

Feyenoord startte furieus en zette vol druk. Dat resulteerde binnen een halve minuut in een doelpoging. Santiago Giménez schoot uit de draai, maar de bij PSV in de beker keepende Joël Drommel kon redding brengen. Een halve minuut later hielp de doelman aan de andere kant, Justin Bijlow, PSV aan een grote kans. Hij nam de bal niet goed aan, waarna PSV overnam en Johan Bakayoko kon uithalen. Hij schoot naast, maar de wedstrijd begon heerlijk.

Til dicht bij 0-1, Paixão twee keer dicht bij 1-0

Guus Til was de volgende die dicht bij de openingstreffer was. De PSV-middenvelder kopte een voorzet vanaf links op de paal. Igor Paixão schoot daarna de bal al een keer over, maar kreeg binnen het half uur een nog grotere kans. De bal kwam voor zijn voeten na goed aanvallend werk van Nieuwkoop en een combinatie van Giménez met Calvin Stengs. De Braziliaanse linksbuiten haalde met rechts goed uit, maar de bal vloog net boven de lat.

Timber zorgt met bekeken schot voor ontploffing van De Kuip

Het Legioen veerde op en een paar minuten later was het juichen geblazen voor de Feyenoord-supporters. Een sterke combinatie eindigde bij Quinten Timber. De Feyenoord-middenvelder draaide weg en schoot beheerst in de linker lage hoek.

Daarna was het even bibberen voor Slot toen Nieuwkoop op de grond lag met een blessure. De gelegenheidsrechtsbuiten deed het alleraardigst en tot opluchting van de Feyenoord-trainer kon hij verder.

Feyenoord juicht na de 1-0 van Quinten Timber.

Bijlow voorkomt meerdere PSV-treffers

PSV drong voor rust nog aan voor de gelijkmaker. Zo probeerde Bakayoko het andermaal, maar was weer Til het dichtste bij de eerste PSV-treffer. De middenvelder liep alleen af op Bijlow en had moeten scoren. De Feyenoord-goalie stond uitstekend gepositioneerd en kon de gelijkmaker voorkomen.

Peter Bosz greep de rust aan om in te grijpen. André Ramalho en Malik Tillman werden slachtoffer van de omzettingen, waardoor Mauro Junior en Patrick van Aanholt hun opwachting mochten maken. Het leverde in het begin van de tweede helft gelijk een paar dotten van PSV-kansen op. Vanuit alle standen vuurden PSV’ers de bal richting het doel. Bijlow en ook Gernot Trauner stonden doelpunten in de weg.

Paixão en Wieffer krijgen kansen na PSV-storm

Feyenoord liet na de PSV-storm wat zien via de altijd dreigende Paixão. De Braziliaanse vleugelflitser haalde weer eens uit, waarbij Drommel alleen zijn vuisten achter de bal kon zetten. In de daaropvolgende corner kreeg Mats Wieffer de bal op zijn hoofd in kansrijke positie. Hij kopte alleen totaal verkeerd en dus konden de Feyenoord-fans weer gaan zitten.

Bosz bracht daarna Noa Lang voor Hirving Lozano, maar Feyenoord had weer de volgende kans. Nieuwkoop kwam goed door en zette uitstekend strak voor. Paixão kon er net niet goed zijn been tegen zetten om het net te raken. Lang maakte daarna in woord en gebaar duidelijk dat hij een penalty verdiende na een actie buitenom de zestien in. Wieffer haalde hem neer en er was twijfel of hij de bal nou raakte of niet. Die twijfel was er niet bij Higler, die Lang een gele kaart gaf voor klagen.

Lang wil penalty, Til scoort maar buitenspel

Til vond in de 72e minuut alsnog het net, maar in de aanloop naar het doelpunt stonden meerdere PSV’ers buitenspel. En dus konden ze in De Kuip weer opgelucht ademhalen. PSV had grote kansen, maar stond nog steeds op die akelige nul. Slot haalde daarna zijn nieuwe rechtsbuiten eruit, waardoor de échte rechtsbuiten Dilrosun alsnog het veld betrad.

Groene rook en fakkels zorgden voor sfeer in de bekerclash in De Kuip.

Bosz voert PSV-druk op in slotfase

Bosz stuurde zijn manschappen in de slotfase met alle macht naar voren. Echt aanvallend wisselde hij verder niet, de aanvallers werden wel gewisseld. Zo werd de onzichtbare spits Luuk de Jong naar de kant gehaald voor collega-spits Ricardo Pepi. Rechtsbuiten Bakayoko mocht ook op de bank plaatsnemen. Eveneens rechtsbuiten Yorbe Vertessen, die op het punt van vertrekken staat uit Eindhoven, kreeg nog ruim tien minuten.

PSV probeerde nog, maar op de een of andere manier lukte het de dit seizoen zo succesvolle ploeg niet. Ook menig opstootje leverde niet het Eindhovense vuur op om er nog een verlenging uit te slepen.

PSV heeft makkelijker Eredivisie-programma dan Feyenoord

Wellicht betekende het gelijkspel bij FC Utrecht en het mislopen van een uniek record toch meer voor PSV dan ze deden vermoeden. Of is de afwezigheid van Joey Veerman niet op te vangen? Binnenkort gaan we dat in de competitie merken. PSV ontvangt zaterdag Almere City en moet daarna op bezoek bij Ajax. Feyenoord heeft een lastiger programma met FC Twente-thuis en AZ-uit, maar de Rotterdammers zijn nog wel volop in de race voor de KNVB Beker.

Scoreverloop: 31′ Quinten Timber 1-0.

Terechte winnaar?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
256+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:08
15+
‘Ajax kocht afgelopen zomer spelers zonder te scouten’
10:44
27+
Luka Modric bewijst loyaliteit: ‘Salaris is geen probleem’
10:25
27+
Technisch directeur FC Utrecht over Ron Jans: ‘Ontzettend dankbaar’
10:07
70+
FC Emmen-ster over Dordrecht-spelers: ‘Ze hadden een grote mond, daar hou ik niet van’
10:00
78+
Ajax BLUNDERT met Farioli | Stalen Snor #57
09:51
36+
West Ham-speler krijgt gratis koffie voor het leven bij een resultaat tegen Manchester City
09:35
15+
Thiago Silva doet laatste boodschap richting Chelsea spelers
09:14
13+
‘Besiktas en Fenerbahce flirten met komst José Mourinho’
08:57
48+
ADO Den Haag met hakken over de sloot: ‘Het was vandaag genoeg’
08:42
90+
‘Manchester United is aantrekkelijk ongeacht gebrek aan Europees voetbal’
23:48
447+
‘Je houdt je hart vast bij Van Persie’
23:31
187+
‘Oud-AZ’er is nieuwe Mohamed Salah’
23:14
826+
‘Verrassing in EK-opstelling Oranje’
23:01
231+
Bizot niet naar EK wegens ‘zwaarwegende familieomstandigheden’
22:48
2137+
‘Miljardair gooit Ten Hag én sterren eruit’
22:27
2076+
‘Ajax dumpt grootverdiener’
22:16
55+
Kieftenbeld gaat nog eventjes door: “Vier wedstrijden”
22:10
69+
ADO maakt nog kans op promotie na potje nagelbijten
21:50
978+
‘Grote schande bij ADO-De Graafschap’
21:49
127+
Lijnders barst in huilen uit: “Zonder hem…”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie