Waarom PSV Wellenreuther in vizier heeft

Foto: Waarom PSV Wellenreuther in vizier heeft

Gaat Walter Benítez bij PSV blijven of niet? Dat is een belangrijk transfervraagstuk dat in Eindhoven speelt. Dat technische baas Earnest Stewart Timon Wellenreuther van grote concurrent Feyenoord op het oog heeft als eventuele opvolger, is niet meer dan logisch.

Inside: PSV wil Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther halen

Met de benen omhoog. Rustig achteroverleunend, misschien ook nog wel een sigaartje en wijntje erbij. In die pose zal PSV-trainer Peter Bosz zitten. Van binnen zal hij nog een beetje teleurgesteld zijn dat zijn ploeg niet om de tweede hoofdprijs van het Nederlandse voetbal heeft mogen spelen dit seizoen.

In ieder geval iets in die trant, omdat de Eindhovense club zich rustig kan voorbereiden op het treffen in Friesland tegen sc Heerenveen. In het kader van de laatste loodjes onderweg naar de meer dan verdiende landstitel. Bosz zal echter ook met veel interesse naar Feyenoord hebben gekeken de laatste weken omdat daar met Wellenreuther een doelman onder de lat staat die indruk maakt.

Wellenreuther wil geen stand-in meer zijn

Dat deed hij al in een eerdere periode toen Justin Bijlow in Rotterdam geblesseerd was, en dat kunstje herhaalt de Duitser nu wederom met verve. Wellenreuther maakte dit seizoen in 18 competitiewedstrijden speelminuten voor de regerend landskampioen en incasseerde daarin 12 tegendoelpunten. Zeker geen slechte cijfers voor een goalie die in den beginne eigenlijk was aangetrokken als stand-in voor zijn collega-keeper Bijlow.

Hoewel laatstgenoemde als kind van de club daardoor misschien nog een klein streepje voor heeft, is Wellenreuther in De Kuip in de pikorde de voorbije maanden zeker een flink stuk gestegen. Waardoor er door analisten op televisie hier en daar al voorzichtig werd geroepen dat de Duitser misschien weleens een vaste basisplek moet krijgen. Ook als Bijlow weer helemaal wedstrijdfit is.

Interesse PSV in Wellenreuther

Door Bijlows blessures kon Wellenreuther zich steeds meer manifesteren. Hij speelde zich zo bij andere clubs in de kijker. En dus ook bij aanstaand landskampioen PSV. Dat in de 28-jarige doelman, die in verleden keepte bij onder meer het Duitse Karlsruher SC, Schalke 04 en op het Spaanse Mallorca, een eventuele versterking ziet.

Gezien zijn opgedane ervaring en kunde. Wellenreuther, die nog een doorlopend contract heeft tot medio 2025 in De Kuip, is vooral heel sterk op de lijn. Hij kan ook vrij aardig meevoetballen in het spel dat zijn huidige trainer Arne Slot nastreeft. Wat betekent dat er veelvuldig vanuit de sluitpost opgebouwd moet worden. In Eindhoven wil Bosz met zijn rechterhanden dat ook heel graag.

Daarnaast is het nog maar de vraag of huidig PSV-goalie Benítez in Brabant gaat blijven. Wil de top van de Eindhovense club namelijk nog geld voor hem vangen, dan zullen ze de Argentijn aan het einde van dit seizoen moeten verkopen, want zijn contract loopt over dik één jaar af bij de nummer één van de Eredivisie.

Basisplaats in miljoenenbal als trigger

Als hij inderdaad vertrekt, dan is Timon Wellenreuther volgens insiders zeker één van de belangrijke kandidaten om Benítez te gaan opvolgen onder de lat bij één van de Nederlandse deelnemers aan de Champions League volgend seizoen. Die deelname aan het Europese miljoenenbal zal voor Wellenreuther zeker een trigger zijn om de interesse van PSV serieus te overwegen.

Belangrijkste voor hem blijft echter dat hij een basisplek gaat krijgen. Dus niet, zoals bij Feyenoord, hopen op speelminuten omdat de concurrentie binnen het eigen team – Bijlow – blessuregevoelig is. Die onzekerheid wil Wellenreuther niet meer. Volgens hem is hij het predicaat ‘vaste reserve’ kwijtgeraakt. Een conclusie die handen en voeten heeft, zo vindt men in ieder geval bij PSV ook.

PSV moet Wellenreuther snel vastleggen

  • Eens
  • Oneens
598+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie