Waarom PSV voor niemand meer bang is

Foto: Waarom PSV voor niemand meer bang is

Samen met PSV speelt FC Twente op dit moment misschien wel het beste voetbal van Nederland. Maar dat wil niet zeggen dat men in Eindhoven al zit te bibberen nu beide ploegen elkaar treffen in de KNVB Beker. Integendeel zelfs.

Opinie: Bij lange na geen angst en beven in Eindhoven

Alsof er een storm door Enschede raasde. Een orkaan van dik negentig minuten. Het FC Twente van trainer Joseph Oosting blies naaste concurrent AZ eigenlijk compleet van het veld af met ongelofelijk energiek voetbal dat aantrekkelijk om te zien was voor de voetballiefhebber op de tribune en thuis voor de tv. De Tukkers lukt het vaak, zeker in eigen huis, om tegenstanders bij de strot te pakken en daarna niet meer los te laten.

Zij staan daarom ook niet voor niks in de subtop van de Eredivisie. Stevig zelfs. En stiekem hoopt de Oosting-brigade dat men nummer twee en regerend Feyenoord in de rug kan gaan aanvallen of in ieder geval eens flink kan laten zweten. De tweede plek op de ranglijst geeft aan het einde van dit seizoen immers recht op directe plaatsing voor de Champions League. Een worst die de Twentenaren zien bungelen en waar men gretig in zou willen bijten.

Twente ziet kansen

Maar zover is het nog lang niet op dit moment. Deze week gaat de club uit het oosten van Nederland op bezoek bij die club uit Brabant die er met kop en schouders bovenuit steekt op het hoogste voetbalniveau van Nederland: PSV. Al zal die confrontatie gaan om een plekje in de volgende ronde van de KNVB Beker. Twente-trainer Joseph Oosting verklapte afgelopen weekend al dat hij kansen zag tegen de Eindhovenaren.

Logische woorden van de kleine en immer rustige succestrainer. Maar realistisch eigenlijk ook wel, omdat zijn ploeg het PSV heel moeilijk kán gaan maken. Mits er dan immers ook zo fanatiek met de punt naar voren gespeeld gaat worden zoals doorgaans in het eigen stadion gedaan wordt. Dán maakt de Twentse FC zeker een kans in Brabant, lonkt er een eerste nederlaag voor het elftal van Peter Bosz dit seizoen.

Maar dat wil zeker niet zeggen dat de uitstekend presterende équipe met mannen als Luuk de Jong en Johan Bakayoko met angst en beven de bekerconfrontatie zal aangaan. Bij lange na niet zelfs. Het borst vooruit en kom-maar-op-gevoel is door Bosz en zijn rechterhanden er flink ingestampt. Verslapping is absoluut not done, al zal die mindset er op dit moment helemaal niet zijn in Eindhoven.

PSV wil zonder enige twijfel kampioen worden, het liefst zo snel als mogelijk, en ook de KNVB Beker winnen. Bang zijn kent men in het zuiden van Nederland helemaal niet. Daarvoor zijn de prestaties simpelweg te goed.

Over Bjorn Thimister

Bjorn Thimister (1978) schrijft voor SoccerNews.nl onder andere over PSV, Fortuna Sittard, Roda JC, VVV en MVV. Ook richt hij zich onder meer op andere clubs in de Keuken Kampioen Divisie en Bundesliga. Elke woensdag schrijft hij op deze site een opinie over allerhande gebeurtenissen in het Nederlandse of internationale voetbal. Thimister is sinds negentien jaar journalist. Tips? [email protected].

PSV gaat eerste keer verliezen?

  • Ja
  • Nee
234+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie