Waarom PSV Tillman wil behouden

Foto: Waarom PSV Tillman wil behouden

Hij kwam naar Eindhoven vanuit Duitsland in de wetenschap dat hij als speler van Rangers FC eerder indruk had gemaakt tegen PSV met goed voetbal. Precies dát doet de Amerikaanse middenvelder tot op heden ook in Brabant. Reden genoeg om een langere huur van Malik Tillman te overwegen.

Inside: PSV zeer tevreden over geleverde prestaties van Malik Tillman

Een moordende concurrentie. Daarmee kreeg de nu pas 21-jarige Tillman te maken toen hij op De Herdgang arriveerde. In de maanden daarna werd die alleen maar groter door de aanwezigheid van spelers als Joey Veerman, Ismael Saibari, Ismael Bababi en ook Noa Lang. Malik Tillman gooide al vrij snel alle schroom van zich af in de voetbalmachine die PSV onder Peter Bosz geworden is.

Voetbalintellect

Ja, hij had inderdaad hele goeie voetballers om zich heen in de kleedkamer, maar de rechtspoot met een Amerikaans-Duits paspoort had in zijn kopje al lang en breed besloten om flink van zich af te gaan bijten. De middenvelder liet tijdens de wedstrijden die Bosz hem een kans gaf zien over een behoorlijke portie voetbalintelligentie, loopvermogen en drang naar voren te beschikken.

Die dingen kwamen voor PSV heel goed uit, technische baas Earnest Stewart had er goed aan gedaan om Tillman van Europese topclub Bayern München te huren voor één seizoen. De plek waar hij in de jaren daarvoor ook zijn jeugdopleiding, één van de aller besten ter wereld door de jaren heen, had genoten.

Goede cijfers

Malik Tillman mocht van de technische staf van PSV in zeventien wedstrijden in de Eredivisie opdraven. Op die momenten liet hij duidelijk zien meer dan een toegevoegde waarde te zijn: hij scoorde vijf keer en leverde evenzoveel assists af. Behoorlijke cijfers voor de speler die (nog) geen vaste waarde is geworden.

In de Champions League, waar de Eindhovenaren tot op heden behoorlijk hebben weten te presteren, stond Tillman tijdens zeven wedstrijden in totaal 413 minuten actief op het veld. En ook daarin bleek hij van waarde te zijn: de rechtsbenige voetballer zorgde voor drie voorzetten waarna zijn medespelers konden scoren.

Aandachtspunt

Zélf had hij overigens ook hier en daar, zoals in het thuisduel tegen Borussia Dortmund, doeltreffend kunnen zijn. Een aandachtspuntje, want geheel vrijstaand schoot hij naast. Malik Tillman is overigens (vooralsnog) meer een dienende speler, eentje die anderen beter kan laten voetballen door bijvoorbeeld uitgekiende steekballen te geven.

In Zwolle bij het plaatselijke PEC, dat een oorwassing kreeg van aanstaand kampioen PSV, bleef de talentvolle middenvelder overigens aan de kant. Volgens Bosz omdat hij eerder geblesseerd was geraakt toen hij drie wedstrijden achter elkaar had gespeeld. Dus meer uit voorzorg was dat besluit van de trainer van de Brabantse club.

Gecharmeerd van Tillman

Maar ook door de bovengenoemde concurrentie. Wanneer je als trainer diezelfde kwaliteiten achter de hand hebt, dan is het immers makkelijker om te beslissen iemand even buiten het elftal te laten. Maar dat Bosz en zijn rechterhanden Stijn Schaars en Rob Maas gecharmeerd zijn van Tillman, dat moge duidelijk zijn.

Intern klinken dan ook al geluiden om hem ook komend seizoen te gaan huren van Rekordmeister Bayern óf zelfs de optie tot koop die eerder is bedongen, te gaan lichten. Voor zijn eigen ontwikkeling, maar zeker ook omdat de Eindhovenaren daar dan speltechnisch van zullen profiteren.

PSV moet Tillman definitief vastleggen?

  • Ja
  • Nee
580+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:44
81+
De Boer deelt opvallend verhaal: “Bleef tien minuten op wc zitten”
23:21
40+
Werder Bremen-aanvoerder haalt keihard uit naar medespeler
23:00
29+
Atalanta schakelt Liverpool uit, AS Roma ondanks rode kaart door
22:59
14+
Club Brugge verslaat PAOK opnieuw, Tadic de verlenging in
22:25
261+
Open sollicitatie voor Ajax: “Ik kan het niveau aan”
22:04
102+
‘Ajax raakt hoofdjeugdopleiding kwijt aan AC Milan’
21:35
31+
Fiorentina naar halve finale, penalty-killer Martínez held bij Aston Villa
21:26
163+
Blind over Ajax-tijd: “Dát vond ik het grootste verschil”
21:10
65+
Real Madrid krijgt in aanloop naar Bayern-uit hulp
20:47
92+
Mourinho deed Schweinsteiger pijn op zijn verjaardag
20:27
472+
De Boer maakte ‘onbewust’ juist keuze bij Ajax
20:12
202+
Barcelona-ruzie gaat door: “Ik heb normen en waarden”
19:44
299+
‘Kansloos’ Vitesse kan hulp vergeten
19:24
892+
Huurling Ajax maakt grote indruk: “Van wereldklasse”
19:09
170+
‘Ajax moet snel zijn: toptarget krijgt aanbieding’
18:49
8626+
‘Steven Berghuis spreekt af met nieuwe club’
18:24
1972+
‘Feest na Louis van Gaal-terugkeer’
18:14
3294+
‘Gast nóóit meer in De Oranjezondag’
18:11
620+
‘Nieuwe ‘Ajax-transfer’ Erik ten Hag: 60 miljoen’
17:32
979+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie