Vraagtekens over AZ-besluit: “Wat is nou de verandering geweest?

Foto: Vraagtekens over AZ-besluit: “Wat is nou de verandering geweest?

Volgens Kees Kwakman heeft AZ een fout begaan door Pascal Jansen eerder dit seizoen te ontslaan. De analist vindt dat de oefenmeester meer krediet verdiend heeft. Onder de nieuwe trainer Maarten Martens lukt het AZ voorlopig nog niet om de weg omhoog weer te bewandelen. De Alkmaarders wonnen nog geen enkele keer onder Martens.

Geen frisse wind bij AZ

“AZ heeft wel een probleempje, heb ik het idee”, begint Kwakman tegenover ESPN. “Ze hebben al een trainerswissel gedaan, die pakt tot nu toe nog niet goed uit, en ze voelen de adem van Ajax in hun nek. Het is eigenlijk knap dat ze nog steeds vierde staan.”

Dat AZ Jansen heeft ontslagen begrijpt Kwakman nog altijd niet. “Hij had wel wat meer krediet verdiend wat mij betreft. Hij heeft het de afgelopen jaren uitstekend gedaan en stond vorig seizoen nog in de halve finale van de Conference League. De selectie die ze dit seizoen hebben is gewoon niet goed genoeg om mee te doen om plek 1 en 2. Ze hoopten met Martens een frisse wind in het elftal te krijgen, maar dan hadden ze iemand van buitenaf moeten halen denk ik. Doet Martens nou zoveel anders dan Jansen? Dus wat is nou de verandering geweest?”

Volgens de ESPN-analist zijn de verwachtingen te hoog in Alkmaar. “De verwachtingen zijn na een aantal goede jaren hoog bij AZ, maar die zijn niet realistisch met dit elftal. Ze zijn zes basisspelers kwijtgeraakt, die moet je dan ook vervangen door zes toppers en dat is niet gelukt. Dat kan ook gewoon een keer gebeuren. Je kan niet ieder jaar in de roos schieten op de transfermarkt.”

Clasie schiet uit zijn slof

Dat AZ-aanvoerder Jordy Clasie uit zijn slof schoot na het 0-0 gelijke spel tegen Almere City begrijpt Kwakman wel. “Hij zegt gewoon dat het zo niet langer kan. We horen natuurlijk liever inhoudelijk wat er mis is, maar dat houden die jongens toch liever voor zichzelf. Hij ergert zich aan het gebrek aan kwaliteit. Dat hij zich zorgen maakt snap ik wel, je mag toch wel thuis van PEC en uit van Almere winnen? Maar hij mag dat zeggen wat mij betreft. Over het algemeen haalt hij zelf een goed niveau, bovendien is hij de aanvoerder.”

Moet AZ voor komend seizoen een nieuwe trainer aanstellen?

  • Ja
  • Nee
114+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie