Vraagtekens bij rechterhand Van ‘t Schip: ‘Tactisch stuk minder’

Foto: Vraagtekens bij rechterhand Van ‘t Schip: ‘Tactisch stuk minder’

Doelman Mickey van der Hart heeft een boekje opengedaan over de kwaliteiten van assistent-trainer Michael Valkanis. De keeper werkte samen met de rechterhand van Van ‘t Schip bij PEC Zwolle en ziet in de oefenmeester meer een motivator dan een groot tacticus.  

Van ‘t Schip juiste man voor Ajax

In gesprek met Ajax Showtime geeft Van der Hart aan dat hij Van ‘t Schip nu de juiste man voor Ajax vindt. “Van ’t Schip is een trainer die op dit moment heel goed past bij de situatie. Hij is als persoon heel fijn voor spelers in zijn manier van contact zoeken. Ik kan me herinneren dat hij bij PEC Zwolle iedere dag iedereen een hand wilde geven. Dat was een ding van hem, dat hij iedereen even in de ogen wilde aankijken. Dat had ik nog nooit eerder meegemaakt.”

In dat eerste jaar bij Zwolle was Dwight Lodeweges nog de assistent van Van ‘t Schip. “Hem vond ik tactisch heel sterk”, vertelt Van der Hart. “In dat seizoen stonden we in de winterstop vierde. Het was een hele goede wisselwerking. Na de winter kwam behoorlijk de klad erin. We eindigden negende, net buiten de play-offs.”

Motivator Valkanis

“Toen ging Lodeweges naar de KNVB en kwam Valkanis naar de club”, vervolgt de keeper. “Ik vond hem tactisch een stuk minder dan Lodeweges, maar als persoon is hij een fijne man. Hij is heel innemend en geïnteresseerd in hoe je als speler én als mens bent. Hij is ook heel fel op trainingen. Hij zat er heel kort op en was heel intens. Hij heeft de mentaliteit van hard werken. Hij heeft ook Griekse roots en dat emotionele zag je bij hem terug. Ik vond Valkanis meer een motivator dan een trainer die tactisch het verschil kon maken. Vlak voor de kerst werd Van ’t Schip ontslagen en ging Valkanis ook weg, dus uiteindelijk was het geen succes”, aldus Van der Hart.

Is Valkanis aantrekken wel een juiste zet geweest van Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
1359+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie