Voorspelling: welke teams plaatsen zich voor de kwartfinale van de Champions League?

Foto: Voorspelling: welke teams plaatsen zich voor de kwartfinale van de Champions League?

We naderen de laatste fase van de Champions League. Een aantal ploegen kan zich deze week plaatsen voor de kwartfinale van het miljardenbal. Welke clubs horen na deze week bij de beste acht ploegen van Europa? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Manchester City – RB Leipzig, Porto – Internazionale, Real Madrid – Liverpool en Napoli – Eintracht Frankfurt.

Manchester City – RB Leipzig

De vorige ontmoeting tussen deze twee ploegen eindigde in 1-1. Manchester City was superieur in de eerste helft, maar wist slechts één treffer te maken. Na de rust kreeg de ploeg van Pep Guardiola het lastiger en wist Leipzig nog langszij te komen. Hierdoor heeft de club het zichzelf nog lastig gemaakt. In de Premier League gaat het City de laatste weken beter af. De laatste drie wedstrijden werden allemaal gewonnen door de club. Zo werd Crystal Palace dit weekend met 0-1 verslagen door een doelpunt van Erling Haaland.

RB Leipzig is verwikkeld in een strijd om de derde plaats in de Bundesliga. Union Berlin en Freiburg hebben net als Leipzig 45 punten in de competitie. In de competitie werd Borussia Mönchengladbach met 3-0 verslagen. De club heeft wat vertrouwen opgedaan voor het duel tegen City. In de thuiswedstrijd wist Leipzig dus met 1-1 gelijk te spelen doordat Joško Gvardiol de gelijkmaker binnenkopte.

Een groot nadeel voor Leipzig is dat de ploeg het waarschijnlijk weer zonder sterspeler Christopher Nkunku moet doen in deze wedstrijd. De Franse sterspeler was net teruggekeerd na een periode van afwezigheid en in de afgelopen dagen heeft hij weer een blessure opgelopen. Dit zal een grote aderlating zijn voor Leipzig.

Deze twee ploegen kwamen elkaar vorig seizoen ook tegen in de Champions League, destijds in de groepsfase. Ook toen boekte Leipzig een resultaat in eigen huis, waar het met 2-1 won. De eerdere groepswedstrijd in Manchester was echter al geëindigd in een 6-3 zege voor de Engelsen.

Wedtip Manchester City – RB Leipzig

Manchester City is natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd. Afgelopen wedstrijd was City heer en meester in de eerste helft. Als de ploeg dat spel weer op de mat kan leggen dan wordt het lastig voor Leipzig. Al wisten de Duitsers de vorige keer ook deze sterke fase van City te overleven. Een winnaar aanwijzen wordt daarom lastig, maar er lijken in ieder geval veel doelpunten te gaan vallen. Tip: wedden op ‘Meer dan 2.5 doelpunten’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.61 bij bet365.

Meer dan 2.5 doelpunten

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Porto – Internazionale

Porto verloor twee weken geleden met 1-0 van Internazionale. De ploeg van trainer Sérgio Conceição speelde een sterke wedstrijd en had een aantal goede kansen. André Onana speelde aan de kant van Inter een geweldige wedstrijd waardoor Porto uiteindelijk niet kon scoren. Verder kreeg Otávio twee keer geel in de vorige wedstrijd, waardoor de ploeg met tien man moest spelen en de Portugees nu niet mee mag doen vanwege een schorsing. In de Portugese Liga werd Estoril met 3-2 verslagen. De hoop aan de kant van Porto zal liggen bij Mehdi Taremi. De Iraanse aanvaller is dit seizoen in 38 wedstrijden direct betrokken geweest bij 34 doelpunten voor Porto. Hij is met zijn doelpunten en assists erg belangrijk voor de club.

Internazionale kan zich voor het eerst sinds seizoen 2010/11 weer eens voor de kwartfinale van de Champions League plaatsen. De afgelopen jaren kwam de ploeg niet verder dan de groepsfase of de achtste finale. Door een doelpunt in de laatste vijf minuten van Romelu Lukaku wist Internazionale uiteindelijk van Porto te winnen. De echte ster aan de kant van Inter was Onana. De keeper hield een aantal doelpunten tegen waardoor Inter kans bleef houden op een overwinning. Door de rode kaart van Otávio kreeg Inter het spel in handen en werd er uiteindelijk gewonnen. Nu zal de Italiaanse ploeg de voorsprong moeten verdedigen in Portugal.

In de vorige competitiewedstrijd verloor Inter met 2-1 van Spezia. Romelu Lukaku wist wederom te scoren, maar dit was niet genoeg voor Inter. Het enige voordeel van deze wedstrijd is dat de Belg het net weer wist te vinden. Lukaku wist dit seizoen namelijk pas vijf keer te scoren.

Onze voorspelling

Internazionale mag de voorsprong gaan verdedigen in Portugal. In de vorige wedstrijd begon Porto sterker, maar wist Inter te profiteren van de rode kaart van Otávio. Beide ploegen zijn het sterkst als ze zelf niet hoeven te scoren waardoor dit een interessante wedstrijd gaat worden. Porto moet en Inter zal wachten op kansen om te counteren en te profiteren van de ruimte achter de verdediging van Porto. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Daarom is onze voorspelling ‘Gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.60 bij bet365.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Real Madrid – Liverpool

De vorige ontmoeting tussen deze twee ploegen eindigde in een spektakelstuk. Real kwam met 2-0 achter, maar wist het daarna nog om te draaien en won uiteindelijk met 2-5 in Liverpool. In deze sensationele wedstrijd waren meerdere uitblinkers aan te wijzen. Zo wisten Karim Benzema en Vinícius Júnior beide twee keer te scoren en was Luka Modric de baas op het middenveld.

In La Liga nam Real het op tegen Espanyol en ook in deze wedstrijd kwam de ploeg op achterstand te staan. De Madrilenen wisten weer terug te komen en wonnen uiteindelijk met 3-1. Luka Modric, Toni Kroos en Aurélien Tchouameni werden allemaal vroeg gewisseld en kregen rust met het oog op de wedstrijd tegen Liverpool.

Liverpool begon dus geweldig in de wedstrijd tegen Real Madrid. Na het eerste kwartier stond de ploeg met 2-0 voor en leek de wedstrijd al bijna beslist. Niets was minder waar en Liverpool kreeg nog vijf doelpunten tegen. Deze nederlaag is tekenend voor het huidige seizoen van Liverpool. Een week later won de ploeg dan weer met 7-0 van Manchester United en daarna werd er met 0-1 van hekkensluiter Bournemouth verloren. Liverpool heeft hoge pieken dit seizoen, maar ook diepe dalen. De ploeg van Jürgen Klopp heeft al eens laten zien dat ze terug kunnen komen van een grote achterstand. Toch lijkt dat deze keer onwaarschijnlijk, want de ploeg zit minder goed in elkaar dan afgelopen jaren.

Voorspelling Real Madrid – Liverpool

In principe is Real Madrid zo goed als zeker van de volgende ronde in de Champions League. Je mag Liverpool niet onderschatten, maar dat de club in Madrid met drie goals of meer verschil gaat winnen is onwaarschijnlijk. Real hoeft niet te winnen en Liverpool zal uit zijn op eerherstel na de nederlaag tegen Bournemouth. Toch blijft Real dit hele seizoen de betere ploeg waardoor de club favoriet is voor dit duel. Tip: wedden op ‘Real Madrid wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.37 bij Circus.

Real Madrid wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Napoli – Eintracht Frankfurt

Napoli is bezig aan een droomseizoen. De ploeg gaat voor het eerst in jaren weer de Serie A winnen en maakt ook nog altijd kans op de cup met de grote oren. In de eerste ontmoeting tegen Frankfurt wist Napoli met 0-2 te winnen. De Duitse ploeg kwam hier nog goed weg want sterspeler Khvicha Kvaratskhelia miste nog een penalty. Ondanks die gemiste strafschop was de Georgiër weer de man van de wedstrijd met een geweldige assist bij het tweede doelpunt van de ploeg. In de Serie A nam Napoli het afgelopen speelronde op tegen Atalanta Bergamo. Wederom was Kvaratskhelia, die al de bijnaam Kvaradona heeft gekregen, de beste man op het veld. De linksbuiten wist tussen zes á zeven verdedigers van Atalanta door te dribbelen en te scoren, waardoor Napoli uiteindelijk met 2-0 wist te winnen.

Eintracht Frankfurt wist vorig jaar de Europa League te winnen waarmee de ploeg zich plaatste voor de Champions League. De verwachtingen waren niet erg hoog voor de club, maar de groepsfase werd overleefd. Er werd een aantal weken geleden dus met 0-2 verloren van Napoli. Kevin Trapp wist nog een penalty te pakken en zorgde er daarmee voor dat de ploeg niet werd afgeslacht door Napoli. In de Bundesliga speelde Eintracht Frankfurt de laatste twee wedstrijden tegen Wolfsburg (2-2) en Stuttgart (1-1) gelijk. De ploeg heeft op een belangrijk moment van het seizoen niet de vorm die nodig is om Europees te overleven.

Voorspelling Napoli – Eintracht Frankfurt

Napoli is terecht de favoriet voor dit duel. De ploeg speelt weergaloos voetbal en verliest zelden dit seizoen. Deze voorsprong gaat de ploeg dan ook niet verspelen in een thuiswedstrijd. Frankfurt zal het nog spannend willen maken, maar de verwachting is dat de Italianen uiteindelijk de beter ploeg hebben. Daarom de voorspelling ‘Napoli wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.53 bij Unibet.

Napoli wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie