Voorspelling: Rotterdam maakt zich op voor stadsderby, kan Sparta verrassen?

Foto: Voorspelling: Rotterdam maakt zich op voor stadsderby, kan Sparta verrassen?

Feyenoord is op weg naar de titel, de eerste sinds 2017. De laatste acht hobbels moeten nog wel even goed genomen worden. De eerste van die acht is er niet zomaar een, maar de grootste Rotterdamse derby. De koploper moet op bezoek bij de grote verrassing van dit Eredivisieseizoen. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Sparta Rotterdam – Feyenoord.

Sparta Rotterdam: teaminfo en vorm

Het opstappen van Henk Fraser aan het einde van vorig seizoen is wellicht de ultieme zegen gebleken voor Sparta. Want Maurice Steijn kon daardoor per direct beginnen en de Kasteelheren voor degradatie behoeden. Dit seizoen was de doelstelling om de degradatiestrijd in elk geval te ontlopen. En dat is tot nu toe wel gelukt. Sparta staat namelijk zesde, maar een puntje achter FC Twente en liefst acht punten voor op directe achtervolger FC Utrecht.

Het was recentelijk even schrikken voor Sparta, toen achtereenvolgens tikken werden uitgedeeld door Ajax (4-0) en FC Utrecht (0-3). De mannen van Steijn herstelden daar echter uitstekend van, want Excelsior (1-4), Vitesse (3-1) en FC Emmen (0-2) werden overtuigend en ogenschijnlijk simpel verslagen. Vito van Crooij is uitgegroeid tot een enorm belangrijke speler dit seizoen, met tot nu toe negen doelpunten en tien assists in zesentwintig Eredivisiewedstrijden.

Sparta speelt redelijk vast met dezelfde spelers in de basisopstelling. Jonathan De Guzmán is geblesseerd en werd voor de interlandperiode vervangen door Jeremy van Mullem. Ook aanvoerder Adil Auassar is er niet bij. Op zijn plaats speelt Mike Eerdhuijzen en die zal komend seizoen wellicht nog meer spelen. Auassar maakte deze week namelijk bekend te gaan stoppen als professioneel voetballer en door te gaan als staflid in de jeugdopleiding van Sparta.

Sparta Rotterdam wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Feyenoord: teaminfo en vorm

Supporters van Feyenoord hadden niet met een beter gevoel de interlandperiode in kunnen gaan. Na de 1-1 bij Shakhtar Donetsk maakte De Kuip zich op voor de return en dat werd een groot succes. De teller stopte bij zeven goals, waarna de Oekraïners wat mochten terugdoen: 7-1. De zondag daarop moest het echt gaan gebeuren. Een directe aanval van Ajax in de Johan Cruijff ArenA werd afgeslagen. Niet voor het eerst dit seizoen beslisten de Rotterdammers een wedstrijd in de slotfase: 2-3.

Opvallend genoeg kregen tegenstanders van Feyenoord al zeven keer een rode kaart dit seizoen, maar wel alleen maar in De Kuip. De vorm van Feyenoord blijft indrukwekkend. In september werd tegen PSV (4-3) voor het laatst verloren in Nederland, waarna alleen maar puntverlies werd geleden in topwedstrijden en thuis tegen Fortuna Sittard en FC Utrecht: 1-1. In de laatste vier wedstrijden van Feyenoord kwamen beide teams tot minimaal een goal.

Het is de vraag hoeveel belangrijke spelers Feyenoord moet gaan missen voor deze burenruzie. Justin Bijlow, Quinten Timber en Patrik Wålemark zijn er al een tijdje niet bij en Oussama Idrissi is geschorst na een gele kaart in De Klassieker. Nu kwamen ook nog eens Lutsharel Geertruida en Gernot Trauner geblesseerd terug van de interlands. Die eerste moet sowieso minimaal drie wedstrijden missen, terwijl er nog wel hoop is dat Trauner tijdig fit is voor Sparta-uit.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Onderlinge resultaten

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de bezoekers een enorm voordeel hebben, met vijf overwinningen en een gelijkspel in de laatste zes ontmoetingen. Het doelsaldo is met 1-13 dan ook flink in Feyenoord-voordeel. In september stonden de twee teams al tegenover elkaar in De Kuip. Door goals van Orkun Kökçü, Javairô Dilrosun en Santiago Giménez won de thuisploeg dat duel met 3-0.

Wedtip Sparta Rotterdam – Feyenoord

Sparta beleeft z’n beste seizoen in tijden, maar dat betekent niet meteen dat we met een reuzendoder te maken hebben. En zeker niet tegen Feyenoord, want de laatste vijf onderlinge duels eindigden telkens in een zege voor die club zonder een tegengoal. Tip: wedden op ‘Feyenoord wint en houdt de nul’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.65 bij Betcity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

0 Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie