Voorspelling: Real Madrid verdedigt koppositie tegen stuntploeg Girona

Foto: Voorspelling: Real Madrid verdedigt koppositie tegen stuntploeg Girona

Na drieëntwintig speelronden heeft Real Madrid zich aan de top van de Primera División genesteld. Naaste achtervolger is Girona. Deze ploeg staat op twee punten afstand en zal nu in een onderlinge ontmoeting proberen de koppositie af te snoepen van de Madrilenen. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Real Madrid – Girona.

Real Madrid: teaminfo en vorm

Het was alweer een tijdje geleden, dus deze week was het weer zover: nieuws over een mogelijk overstap van Kylian Mbappé naar Real Madrid. Als de Italiaanse transfergoeroe Fabrizio Romano gelijk heeft zou de Fransman nu echt naar Spanje kunnen vertrekken. Hiermee zou na de transfer van Jude Bellingham van afgelopen zomer weer verder gebouwd worden aan een nieuw team van supersterren.

Want de aankoop van de Engelsman was tot nu toe een absoluut schot in de roos. In competitieverband was hij al veertien keer trefzeker, terwijl hij er ook nog vier doelpunten in de Champions League aan wist toe te voegen. Bellingham speelt voornamelijk in een aanvallende rol achter twee diepere aanvallers, bij gebrek aan een goede spits. Hierin laat hij zien erg belangrijk te kunnen zijn, ook op het absolute topniveau.

In de beker tegen Atlético Madrid werd vorige maand voor het eerst sinds eind september weer verloren: 4-2. Daarna volgden in de competitie achtereenvolgens zeges op Almería (3-2), Las Palmas (1-2) en Getafe (0-2). Vorige week ging het team van coach Carlo Ancelotti op voor revanche tegen stadsgenoot Atlético. Brahim Díaz zette Real al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, maar een late 1-1 van Marcos Llorente zorgde toch voor een puntendeling.

Achterin moet Ancelotti nog steeds een beetje puzzelen, aangezien Thibaut Courtois, David Alaba en Éder Militão al een tijd uit de roulatie liggen. Voorin is het vooral de vraag wie naast Rodrygo komt te spelen. Vinícius Júnior staat normaliter op die plek, maar hij viel vorige week tijdens de warming-up uit met een spierblessure. Mits fit zal hij spelen, maar anders zal zijn plek gaan naar Díaz, die scoorde tegen Atlético.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Girona: teaminfo en vorm

Vanaf 2019 moest je afstemmen op de Segunda División om de verrichtingen van Girona te bekijken. Ondanks de eerdere overname door de City Football Group was de club toch gedegradeerd. Pas na drie jaar werd weer een promotie behaald. De tiende plek van vorig jaar was ook nog niet zo spectaculair. Maar dit seizoen veranderde tot nu toe alles voor de fans van de Catalaanse ploeg.

Met het halen van spelers als Paulo Gazzaniga, Eric García, Daley Blind, Yangel Herrera, Portu, Sávio en Artem Dovbyk werd de lat wat hoger gelegd. Maar coach Míchel haalt tot nu toe alles uit zijn spelers waarop hij had gehoopt. Na drieëntwintig duels is er pas één keer verloren en liefst zeventien wedstrijden werden gewonnen. Extra knap: Girona maakte vier goals meer dan Real Madrid en is daarmee het team dat het vaakst scoorde.

Die ene nederlaag in de competitie was wel direct een flinke. In eigen huis werd met 0-3 verloren, nota bene tegen de opponent van dit weekend. In uitduels werd tussen eind augustus en half december liefst zeven keer op rij gewonnen. Er kwam later enigszins de klad in. Van Real Betis (1-1) en Almería (0-0) werd niet gewonnen en daarna wel van Celta de Vigo: 0-1. Afgelopen weekend werd thuis met 0-0 gelijkgespeeld tegen Real Sociedad.

Die laatste ontmoeting leverde niet alleen twee punten verlies op, maar misschien nog wel belangrijker: Daley Blind en Yangel Herrera en coach Míchel liepen allemaal een schorsing op en moeten in dit duel verstek laten gaan. Spits Artem Dovbyk, al goed voor veertien competitiegoals, is nog onzeker maar hij lijkt het te gaan redden. Verder zijn David López, Juanpe en Toni Villa geblesseerd.

Gelijkspel

Vorige ontmoetingen

Als we kijken naar het recente onderlinge verleden van deze teams, dan zien we dat de thuisploeg in het voordeel is, met drie zeges tegenover een gelijkspel en twee nederlagen in de laatst zes duels. Het doelsaldo is met 14-6 in Madrileens voordeel. Zoals hierboven beschreven won Real eerder dit seizoen uit bij Girona met 0-3. Joselu, Aurélien Tchouaméni en Jude Bellingham zorgden voor de goals.

Wedtip Real Madrid Girona

Weinig mensen hadden kunnen voorspellen dat dit affiche de strijd om de eerste plek zou betekenen. Maar met een verschil van twee punten is dat nu toch echt zo. Girona is dit seizoen goed in uitwedstrijden, maar de vraag is hoe sterk de Madrilenen voor de dag kunnen komen zonder hun coach en twee vaste basisspelers. Tip: voetbalwedden op ‘Real Madrid wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.47 bij Unibet.

Real Madrid wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie