Voorspelling: Kan PSV het Dortmund lastig maken in de Champions League?

Foto: Voorspelling: Kan PSV het Dortmund lastig maken in de Champions League?

De achtste finales van de Champions League zijn onderweg. Afgelopen week werden de eerste vier wedstrijden gespeeld. Op dinsdagavond is PSV aan de beurt. De Eindhovenaren krijgen bezoek van Borussia Dortmund. De Duitsers zijn bezig aan een indrukwekkende Europese campagne. Weet PSV in de eerste ontmoeting direct een stap te zetten naar de kwartfinale van de Champions League? In deze voorbeschouwing kan je informatie vinden die je helpt bij het wedden op het duel PSV – Borussia Dortmund.

PSV: teaminfo en vorm

PSV gaat nog altijd soeverein aan kop in de Eredivisie. De ploeg van Peter Bosz heeft een grote voorsprong. Op vrijdagavond kreeg de koploper bezoek van Heracles Almelo. De wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door de Eindhovenaren. Dat PSV slechts twee keer heeft weten te scoren is opvallend te noemen. Uit de cijfers van OptaSports blijkt dat de club een expected goals van 3,91 had. Verder heeft PSV in totaal 39 keer geschoten, waarvan 14 schoten op doel waren.

Tegen Heracles was aanvoerder Luuk de Jong wederom belangrijk. Hij kopte de 1-0 binnen en hielp zijn ploeg aan de voorsprong. Afgelopen seizoen kwakkelde De Jong met zijn gezondheid. De aanvaller scoorde niet veel en leek uit vorm. Dit seizoen is bijna alles raak bij de spits. In 22 competitiewedstrijden heeft hij 19 keer gescoord en 8 assists gegeven. Hij is dan ook de topscorer van de club en staat tweede op de lijst met de meeste assists in de Eredivisie voor PSV.

PSV kwam voor de winterstop uit in de Champions League. In een groep samen met Arsenal, Lens en Sevilla eindigde de club tweede. Na drie wedstrijden in de groepsfase had PSV pas twee punten. De club verkeerde in een lastige situatie om zich nog bij de beste twee te scharen. In de laatste drie wedstrijden pakte PSV echter zeven punten. Vooral de overwinning tegen Sevilla was belangrijk. De ploeg kwam met 2-0 achter in Spanje en leek met een nederlaag af te moeten reizen naar Nederland. Niets was minder waar en PSV kwam erg knap terug. In de laatste 25 minuten scoorde de club drie keer en zo werd er op een spectaculaire wijze met 2-3 gewonnen.

Tegen Borussia Dortmund moet Bosz het doen zonder sterspeler Noa Lang. De buitenspeler raakte een aantal weken geleden opnieuw geblesseerd en ligt er de komende tijd uit.

Luuk de Jong scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Borussia Dortmund: teaminfo en vorm

Borussia Dortmund is bezig aan een vreemd seizoen. In de Bundesliga heeft de club al zeventien punten achterstand op koploper Bayer Leverkusen. BVB komt er in eigen land helemaal niet aan te pas. De club staat nu vierde en zal deze positie willen behouden. Als de Duitsers volgend seizoen wederom de Champions League in willen, moet er namelijk in de top vier worden geëindigd.

Op zaterdagmiddag ging Dortmund op bezoek bij VfL Wolfsburg. Niclas Füllkrug schoot zijn ploeg op voorsprong, maar dat mocht niet baten. In de tweede helft kwam Wolfsburg langszij en zo eindigde het duel in 1-1. Tijdens deze wedstrijd bleef Donyell Malen negentig minuten op de bank zitten. De Nederlandse aanvaller lijkt nog last te hebben van een knieblessure. Het is onduidelijk of de oud-PSV’er wel minuten kan maken in Eindhoven.

Het vreemde aan het seizoen van Dortmund is dat de club in de Champions League alle verwachtingen heeft overtroffen. Terwijl er in de competitie weinig wordt gepresteerd, blijf de club in Europees verband scoren. In de groep des doods met Paris Saint-Germain, AC Milan en Newcastle United leek Borussia Dortmund het lastig te gaan krijgen. Tegen alle verwachtingen in eindigde de club als groepswinnaar. Newcastle werd tweemaal verslagen en in Milaan was de selectie van BVB ook te sterk. Door naast deze drie overwinningen gelijk te spelen tegen Paris Saint-Germain en AC Milan pakte de ploeg in totaal 11 punten.

Meer dan 1.5 doelpunten voor Borussia Dortmund

Onderling resultaat

De twee clubs hebben in de historie slechts drie wedstrijden tegen elkaar gespeeld. De laatste ontmoeting dateert uit 2017. Dit was een oefenwedstrijd en de Duitsers wisten met 1-4 te winnen. Luuk de Jong was er toen ook al bij en scoorde het enige doelpunt voor PSV. In 2002 troffen de twee elkaar in de Champions League. Toentertijd was PSV geen partij voor de Duitsers. De wedstrijd in Eindhoven eindigde in een 1-3 overwinning voor BVB. In het tweede duel kwamen beide clubs niet verder dan 1-1.

Wedtip PSV – Borussia Dortmund

PSV is bezig met een geweldig seizoen. Kijk je naar de vorm van Dortmund in de Bundesliga, dan is PSV de duidelijke favoriet. Er moet niet worden vergeten wat BVB in de groepsfase heeft gepresteerd, maar in combinatie met het thuisvoordeel lijkt PSV toch de favoriet te zijn. Daarom de tip: wedden op ‘PSV wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.28 bij Unibet.

PSV wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie