Voorspelling Georgië – Tsjechië: eerste EK-zege ooit voor debutant

Foto: Voorspelling Georgië – Tsjechië: eerste EK-zege ooit voor debutant

Als debutant is het altijd lekker om je toernooi niet te eindigen zonder punten. Na de eerdere wedstrijd tegen Turkije kreeg Georgië complimenten maar het bleef wel achter met lege handen. Nu lijkt het duel met Tsjechië de uitgelezen kans om punten te behalen in deze poule. Gaat ze dat ook lukken? Hieronder lees je onze tips voor het EK-duel Georgië – Tsjechië.

Alleen nieuwe klanten. 24 jaar of ouder. Wonend in Nederland. Maximum inzet: 1€.

Oekraïne favoriet, al is het nipt

Als je het aan de wedkantoren vraagt, dan is het wel duidelijk wie deze wedstrijd gaat winnen: Tsjechië. Dat zal misschien niet zozeer gebaseerd zijn op de eerste wedstrijd van beide landen, maar wel op de reputatie. De Tsjechen haalden in 1996 de finale, in 2004 de halve finales en in 2012 en 2021 de kwartfinales, terwijl Georgië voor het eerst meedoet.

🇬🇪 vs 🇨🇿: Tsjechië heeft zwakke defensie

Beide landen begonnen de groepsfase met een nederlaag; Georgië verloor met 3-1 van Turkije en Tsjechië met 2-1 van Portugal. Voor de Tsjechen is het niet zo gek om een tegendoelpunt te moeten toestaan. Sinds begin 2023 werden er vijftien interlands gespeeld en hierin hield Tsjechië viermaal de nul: twee keer tegen Moldavië en twee keer tegen Faeröer. Tijdens de laatste vijf wedstrijden wisten beide ploegen tot minimaal één goal te komen.

Beide teams scoren

Speler om op te letten en wedden: Georges Mikautadze

Georges Mikautadze beleefde een vreemd seizoen. Hij vertrok bij FC Metz, maakte een miljoenentransfer naar Ajax, speelde daar bijna niks, keerde in de winter terug naar Metz, scoorde er flink op los en zal nu door de Fransen weer doorverkocht worden. Maar ook plaatste hij zich voor dit EK met Georgië. Hij scoorde tegen Turkije, wat zijn tweede duel op rij betekende met een goal en zijn zesde goal in zes basisplekken voor de Georgische nationale ploeg.

Georges Mikautadze scoort

Voorspelling Georgië – Tsjechië

Er was een groot contrast tussen deze twee ploegen in hun eerste groepswedstrijd. Georgië oogstte complimenten met aanvallend voetbal en Tsjechië liep alleen maar achteruit. Beide tactieken leverden echter een nederlaag op. Toch is het maar de vraag of Tsjechië de speelstijl voldoende kan aanpassen om sterker voor de dag te komen in deze tweede wedstrijd. Wellicht gaan de Georgiërs juist boven zichzelf uitstijgen om de eerste EK-punten ooit te pakken.

Tip: Wil je meer informatie over deze wedstrijd tussen Georgië en Tsjechië? Check dan onze diepgaande voorbeschouwing op dit duel.

BetMGM
5.20
Georgië wint

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie