Voorspelling: Feyenoord, Ajax en PSV willen geen punten laten liggen in titelstrijd

Foto: Voorspelling: Feyenoord, Ajax en PSV willen geen punten laten liggen in titelstrijd

De titelstrijd blijft onverminderd spannend met nog elf speelrondes te gaan in de Eredivisie. De traditionele top xdrie hoopt vooral geen bananenschil tegen te komen tegen laagvliegers. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijden Feyenoord – FC Groningen, RKC Waalwijk – PSV en Ajax – NEC.

Feyenoord – FC Groningen

Feyenoord mocht vrijdag vieren dat Lutsharel Geertruida, Quilindschy Hartman en Mats Wieffer voor het eerst zijn opgenomen in de voorselectie van Oranje. Zij zullen allemaal mogen starten, in tegenstelling tot de geblesseerden Justin Bijlow, Quinten Timber en Sebastian Szymanski. Feyenoord is al zestien Eredivisieduels op een rij ongeslagen maar heeft nog een andere mooie statistiek achter de hand, want in de laatste vier wedstrijden in de competitie werd minimaal twee keer gescoord.

Dennis van der Ree zal eindelijk een keer lekker hebben geslapen na de 3-0-overwinning op Excelsior. Zo kwam er een einde aan een reeks van twaalf wedstrijden met daarin slechts drie punten uit gelijke spelen. FC Groningen houdt alleen SC Cambuur nog onder zich, dus moet nog steeds vrezen voor degradatie. Voor deze wedstrijd moeten Nordin Musampa, Mads Bech Sörensen, Laros Duarte, Luciano Valente en Paulos Abraham gemist worden door blessureleed.

Wedtip Feyenoord – FC Groningen

De koploper tegen de nummer zeventien, een 1-tje invullen lijkt dan ook wel een zekerheid. Je loopt hierbij alleen tegen het probleem aan dat voor deze voorspelling een lage quote staat. We gaan dus liever voor veel goals van de thuisploeg. Daarom de tip: wedden op ‘Feyenoord maakt meer dan 2,5 goals’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.82 bij Betcity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

RKC Waalwijk – PSV

Een van de trainers in de Eredivisie die maar topwerk blijft leveren is Joseph Oosting. RKC Waalwijk heeft een van de laagste begrotingen van alle clubs dit seizoen, maar draait heel netjes mee en staat achtste. De afgelopen weekend werd van Fortuna Sittard (3-1) en sc Heerenveen (1-4) gewonnen. Sowieso vallen vaak goals aan beide kanten. Patrick Vroegh en Mika Biereth kunnen door een blessure niet meespelen, terwijl Yassin Oukili en Florian Jozefzoon na hun goals tegen Heerenveen hopen op een basisplek.

PSV lijkt de boel langzamerhand weer een beetje op de rit te krijgen. Steeds meer wedstrijden worden gewonnen en FC Twente, dat een tijdje een voorsprong had, is inmiddels weer op achterstand gezet. AZ is het volgende doelwit. Het probleem is echter wel dat de goede resultaten vooral in eigen huis zijn. Sinds het WK is geen van de vijf uitduels gewonnen. Het gemis van doelman Walter Benítez kwam deze week bovenop de blessures van Thorgan Hazard en Anwar El Ghazi. Joël Drommel en Fábio Silva mogen uitkijken naar de basis.

Onze voorspelling

PSV is natuurlijk de favoriet voor deze wedstrijd, maar dat betekent niet dat het een uitgemaakte zaak is, zeker door de slechte vorm buitenshuis. Dan is ook de betrouwbare keeper er niet bij, waardoor het de vraag is of de Eindhovenaren de nul gaan houden. Daarom is onze voorspelling ‘beide teams scoren’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.78 bij Unibet.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Ajax – NEC

Iets dat John Heitinga sowieso beter lijkt te doen dan zijn voorganger is het gebruiken van Dusan Tadic in de spits en Mohammed Kudus in de punt van de aanval, maar verder is er genoeg op aan te merken. Er wordt veel geschoven met Calvin Bassey en Edson Álvarez, wat weinig duidelijkheid geeft. De laatste twee thuisduels in de Eredivisie werden gewonnen met minimaal twee goals verschil, wat sinds halverwege oktober niet meer gebeurd was.

NEC is de koning, keizer én admiraal van de gelijke spelen dit seizoen. Met twaalf gelijke spelen in drieëntwintig wedstrijden kun je vaak inzetten op een puntendeling. Maar op bezoek bij Ajax is die kans kleiner, daar er bij andere topclubs als PSV (3-0) en Feyenoord (2-0) verloren werd dit seizoen. Philippe Sandler is ondanks het hoger beroep van de openbaar aanklager toch speelgerechtigd, waardoor alleen Jordy Bruijn en Magnus Mattsson er niet bij kunnen zijn.

Voorspelling Ajax – NEC

Het is niet dat alle wedstrijden van Ajax opeens overtuigend worden gewonnen sinds de trainerswissel. Maar tegen middenmoter NEC moet het toch wel lukken een overwinning te boeken. In eigen huis zou dat wel eens een mooie zege kunnen worden. Daarom is onze voorspelling ‘Ajax wint met handicap -1’. Dit heeft een odd van 1.62 bij Betcity.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:32
732+
‘Toekomst Lutsharel Geertruida staat al vast’
17:15
259+
‘Arsenal: 70 miljoen voor Oranje-speler’
17:00
4+
LOUIS VAN GAAL IS DE BESTE | SN Voetbalquiz #2
16:30
3278+
’80 miljoen voor Ajax, 68 miljoen voor PSV’
16:18
25+
Nederlander hoopt op stunt tegen Manchester United: ‘Ik kijk ernaar uit’
16:18
414+
‘Frenkie de Jong-transfer na schande’
16:02
185+
Snelle Eredivisie-terugkeer Memphis Depay?
15:46
126+
‘Brobbey 80 miljoen waard na EK’
15:27
57+
‘PSV start nieuwe samenwerking met buitenlandse club’
15:14
84+
Real Madrid-held over penaltystop: ‘Puur geluk’
14:50
100+
Eredivisie-coach met opvallende carrièreswitch: ‘Chauffeur lijkt me leuk’
14:36
17+
Arteta wil veerkracht zien bij Arsenal: ‘Pijn gebruiken als drijfveer voor titel’
14:22
272+
‘Feyenoord ontvangt bod van 20 miljoen voor Hancko’
13:05
24+
‘Clublegende De Rossi gaat door bij AS Roma’
12:25
53+
‘Er is helemaal niks veranderd sinds het winnen van WK’
12:14
223+
Rodri haalt uit na CL-verlies: ‘Één team wilde voetballen’
12:00
385+
Waarom het mogelijke vertrek van Ziggo een ramp is voor Ajax
11:48
297+
‘Beoogde Vitesse-eigenaar staat reddingsoperatie in de weg’
11:35
135+
Eredivisie-held flirt met terugkeer naar PEC Zwolle
11:15
0+
Nederlandse zaalvoetballers plaatsen zich na kwart eeuw weer voor WK
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie