Voorspelling: FC Barcelona verdedigt ruime koppositie op bezoek bij subtopper Real Betis

Foto: Voorspelling: FC Barcelona verdedigt ruime koppositie op bezoek bij subtopper Real Betis

Door het gelijke spel van directe achtervolger Real Madrid afgelopen weekend heeft FC Barcelona nu een voorsprong van vijf punten. Dat is mooi, maar de teams zijn nog niet eens op de helft van de rit. Wedstrijd negentien brengt de Catalanen naar Sevilla, waar tegen nummer zes Real Betis wordt gespeeld. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Real Madrid – Real Sociedad.

Real Betis: teaminfo en vorm

Deze twee teams zijn bepaald niet nieuw voor elkaar, want veertien dagen voor deze ontmoeting stonden de twee ook al tegenover elkaar. Destijds werd er gespeeld in het kader van de Supercopa. Barcelona was na strafschoppen te sterk na een initieel 2-2-gelijkspel. Een exacte kopie van dat scenario volgde voor Betis in de beker tegen Osasuna. Ook tegen die club werd het 2-2, waarna de penalty’s minder goed genomen werden. Espanyol maakte de deceptie compleet door in de competitie met 1-0 te sterk te zijn.

Afgelopen zaterdag werd er enigszins orde op zaken gesteld. Op bezoek bij Getafe werd door een goal van Borja Iglesias (nota bene vanaf de strafschopstip) met 0-1 gewonnen. Het team van coach Manuel Pellegrini is niet per se in vorm met drie zeges in de laatste negen competitieduels, maar plaatsing voor de Champions League is echt geen utopie. Het gat naar Atlético Madrid op de vierde plek is maar drie punten met een wedstrijd tegoed.

Vleugelspeler Juan Cruz is sinds oktober geblesseerd en zal ook nu moeten toekijken met klachten aan zijn hamstring. Nabil Fekir en Juanmi maakten als invaller hun rentree na blessureleed en zijn wellicht klaar voor een eerste basisplaats. Linksback Abner is de enige winteraanwinst. Hij zal ook hopen op een plekje in de startopstelling, op de plaats van Juan Miranda.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Barcelona: teaminfo en vorm

We moeten terug naar 26 oktober als we een blik willen werpen op de laatste nederlaag van FC Barcelona. Onder leiding van Xavi leek het soms wat moeizaam te gaan, maar na de 3-0-nederlaag tegen Bayern München lijkt de oud-middenvelder de zaakjes prima op orde te hebben. De laatste dertien officiële wedstrijden werden niet verloren en de laatste acht leverden zelfs allemaal een overwinning op. Zodoende is het ook niet zo gek om de Catalanen weer terug te zien op de koppositie.

De laatste drie wedstrijden leverden telkens een zeer krappe overwinning op; Getafe (1-0) en Girona (0-1) werden verslagen in de competitie en tussendoor was men met 1-0 te sterk voor Real Sociedad. Na het puntverlies van aartsrivaal Real Madrid is de voorsprong op die ploeg nu vijf punten. Vooral defensief laat Barcelona zien bijna onverslaanbaar te zijn. In veertien van de achttien competitiewedstrijden kreeg keeper Marc-André ter Stegen geen tegengoal.

Hij was erg lang fit, maar het onvermijdelijke gebeurde: Ousmane Dembélé raakte tegen Girona weer geblesseerd en moet nu toekijken. Wel keren Ferran Torres en Robert Lewandowski terug, nadat ze allebei een schorsing hebben uitgezeten. Sergi Roberto, Jordi Alba en Pedri zaten afgelopen weekend gedrieën op de reservebank en zullen hopen, net als in de vorige ontmoeting tegen Betis, weer te mogen starten. Die wedstrijd was eerder deze maand, in het kader van de Spaanse Supercup. Barcelona won na penalty’s, nadat het in reguliere speeltijd 2-2 werd. In de finale waren de Catalanen vervolgens met 1-3 te sterk voor aartsrivaal Real Madrid.

FC Barcelona houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Real Betis – FC Barcelona

In de laatste negen ontmoetingen wist Real Betis minimaal een goal te maken tegen Barcelona, maar de vraag is of dat ook lukt met een defensie in zulke goede vorm. Ondertussen keren ook weer meer goals terug nu Lewandowski weer kan meedoen, dus het is duidelijk dat de bezoekers de grote favorieten zijn. Tip: wedden op ‘FC Barcelona wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.68 bij Circus.

FC Barcelona wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

7+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie